Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Sfideltagare

Hvilan Sfi Lund

Välkommen till Hvilan Sfi Lund. Hos oss har du möjlighet att läsa Sfi på studieväg 2 eller 3, och vi kan även hjälpa dig att snabbt nå ditt mål genom att läsa yrkesinriktad svenska för invandrare (Sfi).

Vi erbjuder individuella studier anpassade efter dina erfarenheter. Du hittar oss i Folkuniversitetets lokaler på Skomakaregatan i centrala Lund.

Olika former av Sfi-studier

Vi har två olika inriktningar på våra utbildningar:

Sfi

Ger dig grundläggande kunskaper i svenska språket så att du kan delta i samhället, arbetslivet eller vidare studier.

Kurserna ges dagtid på studieväg 2 och 3, 3 timmar/dag (15 timmar/vecka) och består av kurserna B, C och D. För att söka sfi behöver du besöka LundaVälkomnsten

Yrkessfi

Yrkessfi riktar sig till dig som har akademisk bakgrund eller önskar utbilda dig vid universitet/högskola i Sverige. Kursen ges dagtid, 5 timmar/dag (25 timmar/vecka) och består av kurserna C och D.

Kvälls-sfi

Kvälls-sfi riktar sig till dig som har en god studie- och datorvana. Kvälls-sfi ges på studieväg 3, och utgörs av kurserna C och D. Du förutsätts studera 3 timmar/dag, 15 timmar/vecka: två dagar i veckan deltar du på plats med din kursgrupp och lärare mellan 17.30 till 20.30. Vi använder en lärplattform och digitala läromedel, och du har kontinuerlig kontakt med din lärare som följer din progression. För att söka Kvälls-Sfi behöver du besöka LundaVälkomnsten

Distans-Sfi

Distans-sfi riktar sig till dig som har en mycket god studie- och datorvana. Du förutsätts studera 3 timmar/dag, 15 timmar/vecka. Vi använder en lärplattform och digitala läromedel, och du har kontinuerlig kontakt med din lärare som följer din progression. Ett antal fysiska träffar på plats i Lund förekommer och utbildningen inleds med två obligatoriska träffar. För att söka Distans-Sfi behöver du besöka LundaVälkomnsten.

Vårt samarbete

Huvudman för vår skola är Folkhögskolan. Folkhögskolan Hvilan är ansvarig för Sfi Lunds utbildningar och har betygsrätt i Sfi. Med hjälp av välutbildade lärare och Folkuniversitetets digitala lärplattform bedriver Folkhögskolan Hvilan Sfi-undervisning i Folkuniversitetets lokaler.

Hitta till oss

Du hittar oss i Folkuniversitetets lokaler på Skomakaregatan 8 i Lund. Du kan lätt ta dig hit med buss via hållplats Botulfsplatsen eller Bankgatan.

För busstider se Skånetrafikens hemsida

 

 

 

 

Ansök till Yrkes-Sfi

Toggle module

Gör en webbansökan till någon av våra Yrkes-Sfi utbildningar. Vi har löpande kursstart! 

Huvudman

Toggle module
Folkhögskolan Hvilan
Toggle module

Här finns vi

Toggle module

Hvilan Sfi Lund

Skomakaregatan 8, Box 2116
220 02 Lund
046-19 77 29
info@hvilan.se