Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Gitarrbyggare

Gitarrbyggare, Upplands Väsby

På Musikinstrumentakademien får du en grundläggande och gedigen hantverksutbildning inom gitarrbyggande. Den treåriga yrkeshögskoleutbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Ansök senast den 15 april!

Gitarrbyggare

Musikinstrumentakademien - där hantverk och musik möts

Har du ett starkt intresse för musik och hantverk och vill bygga dina egna gitarrer? Musikinstrumentakademien är Skandinaviens enda yrkeshögskoleutbildning för dig som vill satsa på ett yrke inom musikinstrumenthantverk.

På Musikinstrumentakademien i Upplands Väsby får du en grundläggande och gedigen hantverksutbildning inom musikinstrumentmakarområdet. Den treåriga yrkeshögskoleutbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. 

Sista ansökningsdatum:
15 april 2020
Utbildningsstart:
Augusti 2020
Behörighet:
Slutbetyg från gymnasieskola, gymnasial vuxenutbildning, folkhögskola eller motsvarande samt arbetsprov.
Omfattning:
600 yh-poäng, 3 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
7
Antal veckor LIA:
23
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Gitarrbyggare

 

Grundläggande hantverkstekniker (år 1)

Utbildningen vilar på ett gediget hantverkskunnande. Under det första året får du därför undervisning i verktygsvård, maskinbearbetning av trä och grundläggande hantverkstekniker.

Fördjupning i tillverkningstekniker, restaurering och underhåll (år 2)

Under det andra året fördjupas teknikkunnandet och genom praktiska tillämpningar förfinas hantverkskunskaperna. Du får dessutom läsa kurser i bland annat musikhistoria.

Praktik och examensarbete (år 3)

Det tredje året leder fram till ett examensarbete. Genom en praktikkurs (LIA) om 23 veckor har du möjlighet att välja det område som du är mest intresserad att arbeta inom.

Behörighet till yrkeshögskolan

I 3 kap 1 § förordningen (2009:130) om yrkeshögskolan och med ändringar som hör ihop med Förordning om ändring i förordningen (2009:130) om yrkeshögskolan (SFS 2011:110) anges att behörig att antas till utbildningen är den som:

  1. avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,
  2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven under punkt 1,
  3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
  4. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Äldre bestämmelser om behörighet gäller fortfarande för den som före den 1 juli 2015 har fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan eller från gymnasial vuxenutbildning, nämligen man är behörig att antas till yrkeshögskoleutbildningar om man har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng. Dessutom kan de som uppfyllde de äldre kraven på behörighet för tillträde till utbildning före den 1 januari 2013 anses vara behörig

Kostnader och finansiering

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. 

Kontaktinformation:

Telefon: 08-789 42 00Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Kultur, media, design

Toggle module
Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module
LIA utomlands