Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Att studera på distans

Att studera på distans

Utbildningen är upplagd som distansutbildning på helfart och bedrivs i form av fjärrundervisning. Den har 12 platsbundna fysiska träffar där föreläsningar och övningar är inplanerade. De platsbundnaträffarna genomförs vid Folkuniversitetet i Umeå är obligatoriska att närvara vid om de innefattar någon form av examinerande inslag som exempelvis tentamina, laborationer eller studiebesök.

Läsa på distans
En utbildning kan ha tre olika studieformer – på plats, distans med träffar och distans utan träffar. Den utbildning som du ska läsa ges på distans med fysiska träffar. Du behöver då resa till oss i Umeå några gånger per termin.
Att läsa på distans innebär att du har stor frihet att vara var du vill under din studietid, men för vissa kurser måste du ibland träffa lärare och kursare. Vissa moment i en kurs, som till exempel gruppövningar och laborationer, går helt enkelt inte alltid att göra på distans.
Distansutbildningar med träffar innebär att vissa moment som till exempel introduktion, tentor eller laborationer görs i Umeå. Det innebär att du måste kunna resa till den orten några dagar per termin. Vid obligatoriska möten betalar du själv eventuella resor.

Stor frihet och stort ansvar
Att studera på distans innebär frihet men kräver samtidigt disciplin. Du planerar själv för att kunna följa med i utbildningens planer, och även som distansstudent innebär heltidsstudier att du studerar ungefär 40 timmar per vecka.

Digitala möten
Undervisningen kommer i huvudsak att ske Adobe Connect och vår lärplattform, Learnpoint. Det är där du hittar allt ditt kursmaterial och pratar med medstuderande och lärare/utbildande konsulter via video och forum. Läraren lägger upp text, bild, filmer och annat som du behöver för din kurs och genom videokonferens kan du vara med i till exempel gruppdiskussioner. Även om ni sitter på olika platser så har du alltså kontakt med både lärare/utbildande konsulter och medstuderande via nätet.

Fastighetsförvaltare, Umeå

Toggle module
Toggle module
Alla våra senioruniversitet

© 2020 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Personuppgifter, GDPR Organisationsnummer