Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Armine Tadevosyan

Tandsköterska - ett yrke med många möjligheter

Efter utbildningen på Folkuniversitetet i Uppsala är Armine Tadevosyan en stolt yrkesverksam tandsköterska med varierande arbetsuppgifter inom tandvårdskedjan Aqua Dental.

Jag valde att läsa till tandsköterska på Folkuniversitetet i Uppsala på grund av upplägget med kombinationen av de teoretiska och de praktiska perioderna. Mina lärare var väldigt kompetenta och kunniga inom yrket då de flesta var specialisttandsköterskor som har varit inom yrket ett bra tag. Det var de som fick mig att inse att tandsköterskerollen inte begränsas till endast allmäntandvård, utan att det kan innehålla så mycket mer.

Efter utbildningen fick jag jobb på en privat tandvårdskedja där jag fått växa i min roll som tandsköterska. Idag är jag är driftkoordinator, vilket bland annat innebär att jag ser till att tandläkarna på kliniken är fullbemannade med tandsköterskor och att jag attesterar löner och godkänner ledighetsansökningar. Jag är även arbetsledare för en grupp på cirka 20 tandsköterskor på min klinik och ser då efter deras behov och välmående, delegerar ansvarsområden och ser till att allt flyter på. Dessutom är jag teamledare för protetikavdelningen på vår specialistklinik där jag tar hand om remisser och ärenden som rör försäkringskassan och försäkringsbolag.

En gång i månaden håller jag i en drive som vi kallar ”Öppet Hus” där vi tillhandahåller fria implantatkonsulationer för nya patienter. Jag sköter bemanningen och tidsbokningen inför dessa dagar och under själva dagen ser jag till att allt flyter på.
Utöver dessa ansvarsområden är jag också en ”vanlig tandsköterska” som jobbar kliniskt två dagar i veckan.

Utan YH-utbildningen på Folkuniversitetet hade jag aldrig kommit så långt som jag har gjort. Jag är stolt över mig själv, stolt över att få berätta att jag har utbildat mig på Folkuniversitetet i Uppsala och stolt över mina lärare. Jag hoppas att de är lika stolta över mig.

 

Toggle module
Myndigheten för yrkeshögskolan
Toggle module
LIA utomlands