Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Värdegrund

Värdegrund

Allt arbete på våra gymnasieskolor genomsyras av den värdegrund som vi gemensamt har formulerat och som består av tre nyckelbegrepp - synligt, möjligt, gemensamt

Synligt
Innebär öppenhet, kommunikation, delaktighet, trygghet, inflytande och tydlighet. På våra skolor finns ingen dold agenda; all information är tillgänglig och vi försöker vara tydliga i vilka mål och krav som gäller. Alla skall kunna vara delaktiga och kunna påverka sin situation. Samtliga skall kunna känna trygghet och glädje i arbetet på skolan och vi uppmärksammar aktivt allt som sker. Vi visar gärna upp vad vi står för och vad vi gör.


Möjligt
Innebär utveckling, högskoleförberedelse, nyskapande, elevaktivitet, nyfikenhet - att utforska och utnyttja friutrymmet. På våra skolor ger vi eleverna den bästa förberedelsen för högskolan. Vi uppmuntrar pedagogisk och metodisk förnyelse och ger alla möjlighet att testa sina idéer för att skolan skall utvecklas och bli bättre. Elevernas delaktighet i skolans processer är viktigt för vår utveckling. Hos oss är allt är möjligt tills motsatsen är bevisad.


Gemensamt
Innebär interaktion, möten och mötesplatser, kommunikation, samarbete och kontakter utanför skolvärlden. På våra skolor arbetar vi gemensamt i arbetslag och team. Vi utvecklar gemensamt våra förhållningssätt, arbetsplaner och teman. I undervisningen är eleverna delaktiga i utformningen av arbetet. Vi söker och utvecklar kontakter med universitet och högskola, samhälls- och näringsliv i Sverige och internationellt. Vi uppmuntrar tillfällen till möten.

Om vår skola

Toggle module

Välkommen på öppet hus!

Toggle module

Varmt välkommen på öppet hus på Regementsgatan 4 i Malmö! Du kan besöka oss den 13 november 2019, kl. 17-19, och den 14 januari 2020, kl. 17-18.30.

Följ oss!

Toggle module

Kunskap förändrar – hör Mark berätta

Toggle module