Sök Meny
Skrivarakademin i Göteborg

Skrivarakademin - med texten i fokus

Vill du uttrycka dig genom det skrivna ordet eller utveckla ditt skrivande? Oavsett vilka tidigare erfarenheter du har erbjuder Skrivarakademin i Göteborg ett stort urval kurser ledda av etablerade författare. Du får kvalificerad handledning som inspirerar och ger nya infallsvinklar.

På Skrivarakademin får du lära dig de konstnärliga och hantverksmässiga grunderna i skrivande. Genom skrivövningar praktiserar och utvecklar du dina nyfunna kunskaper. Du får möjlighet att pröva dig fram och experimentera – allt för att du ska hitta ditt språk och din personliga stil.

För oss är det individuella mötet viktigt. Alla kursdeltagare får lika mycket uppmärksamhet, oavsett hur produktiv du är i ditt skrivande. Vi ägnar mycket tid åt att läsa och diskutera varandras texter. Förutom nya idéer ger läsning av och samtal kring andras texter träning i att se utvecklingsmöjligheter i dina egna.

Bland kursledarna finns såväl novell- och romanförfattare som dramatiker, manusförfattare och journalister. Samtliga är yrkesverksamma inom det område de undervisar i.

Skrivarakademin i Göteborg arrangerar även föreläsningar och författarsamtal med fokus på skrivande och litteratur. Håll utkik här på hemsidan för datum och tider. Föreläsningarna är kostnadsfria och öppna för alla.

Välkommen till oss på Skrivarakademin!

Har du frågor?

Kontakta
031-10 65 52
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Författarnas skrivtips

"Lennart Hellsing sa en gång att det enda man behöver för att börja skriva är en penna ... och ett papper. Jag rekommenderar också att du läser mycket – av glädje, inte av plikt. Det är viktigt att du inte ger upp och att du inte tappar hoppet. Jobba på och ha roligt!"
– Viveca Lärn

Läs alla författartips