Kurser på Skrivarakademin - Skrivarakademin i Stockholm

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Kurser på Skrivarakademin

Kurser

Skrivarakademin i Stockholm erbjuder en mängd olika kurser för dig som vill utveckla ditt skrivande. Kanske drömmer du om att skriva filmmanus eller poesi? Eller kanske efter att skriva barnböcker, självbiografi eller fantasy? Oavsett om du är nybörjare eller har skrivit länge hittar du din kurs hos oss.

Du som vill komma igång med ditt skrivande kan börja med en inspirationskurs, som Kom igång och skriv, eller en grundkurs i en valfri genre. Om du redan skriver kan en fördjupningskurs vara den hjälp du behöver för att gå vidare. Eller varför inte gå igenom ditt manus på en av våra Författarskolor.

På Skrivarakademin i Stockholm kan du även utveckla ditt skrivande inom de flesta genrer: roman och novell, poesi, bilderbok och böcker för unga. Fantasy, sci-fi, skräck och kriminalroman. Du kan lära dig att skriva manus för såväl teater som film. Vill du hellre skriva terapeutiskt, självbiografiskt eller fackbok? Med ett utbud på cirka 60 kurser varje termin kan du hitta den kurs som är helt rätt för dig.

För dig som inte kan eller vill delta i en skrivarkurs har vi tjänsterna Lektörstjänst och Enskild handledning. Där kan du hitta en form som passar just dina behov av återkoppling på din text. 

Vi är stolta över bredden som vi kan erbjuda. Med engagerade och välmeriterade lärare kommer du att hitta ett eget språk och en alldeles egen berättelse.

 • Längtar du efter att skriva, men känner att du har svårt att komma igång? Vill du lära dig att använda språket för att gestalta dina känslor och upplevelser? På Skrivarakademin får du och dina kurskamrater en inspirerande skjuts framåt.

  Inspirationskurser

  Längtar du efter att skriva, men känner att du har svårt att komma igång? Vill du lära dig att använda språket för att gestalta dina känslor och upplevelser? På Skrivarakademin får du och dina kurskamrater en inspirerande skjuts framåt.

 • Läser du mycket skönlitteratur? Har du någonsin funderat på om du skulle kunna skriva en bok själv? Här får du lära dig grunderna.

  Roman och novell

  Läser du mycket skönlitteratur? Har du någonsin funderat på om du skulle kunna skriva en bok själv? Här får du lära dig grunderna.

 • Varför väljer man att skriva just poesi? Kanske för att uttrycka något som inte går att uttrycka på annat sätt. Eller för att det är roligt och befriande. För att leka med språket, orden och rytmen.

  Poesi

  Varför väljer man att skriva just poesi? Kanske för att uttrycka något som inte går att uttrycka på annat sätt. Eller för att det är roligt och befriande. För att leka med språket, orden och rytmen.

 • Är du intresserad av film och drama och funderar på att skriva ett filmmanus eller en pjäs? På Skrivarakademinfår du verktyg och inspiration.

  Manus för film, teater och dataspel

  Är du intresserad av film och drama och funderar på att skriva ett filmmanus eller en pjäs? På Skrivarakademinfår du verktyg och inspiration.

 • Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Eller vill du utforska skrivandets terapeutiska möjligheter?

  Egna erfarenheter

  Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Eller vill du utforska skrivandets terapeutiska möjligheter?

 • Vill du skriva en hårdkokt deckare, en psykologisk thriller eller en klassisk pusseldeckare? På Skrivarakademin lär dudig hur man skriver spännande och bygger upp intriger.

  Kriminalroman, skräck och fantasy

  Vill du skriva en hårdkokt deckare, en psykologisk thriller eller en klassisk pusseldeckare? På Skrivarakademin lär dudig hur man skriver spännande och bygger upp intriger.

 • Är du intresserad av att skriva för barn och ungdom? En häftig bilderbok, en spännande kapitelbok eller en drabbande ungdomsroman? På Skrivarakademin kan du utveckla din idé.

  Att skriva för barn och ungdom

  Är du intresserad av att skriva för barn och ungdom? En häftig bilderbok, en spännande kapitelbok eller en drabbande ungdomsroman? På Skrivarakademin kan du utveckla din idé.

 • Skriver du på en roman, novell- eller diktsamling? Vill du ha hjälp med att utveckla ditt manus? I en liten grupp och under handledning går du på djupet med ditt material.

  Författarskolan och manusbearbetning

  Skriver du på en roman, novell- eller diktsamling? Vill du ha hjälp med att utveckla ditt manus? I en liten grupp och under handledning går du på djupet med ditt material.

 • Undrar du hur det går till att bli utgiven? På kursen i bokbranschkunskap får du svar. Vill du lära dig att skriva en fängslande och intressant faktatext? Då är kurser Att skriva fackbok något för dig.

  Fackbok och bokbranschkunskap

  Undrar du hur det går till att bli utgiven? På kursen i bokbranschkunskap får du svar. Vill du lära dig att skriva en fängslande och intressant faktatext? Då är kurser Att skriva fackbok något för dig.

 • Skrivarakademin har ett rikt utbud av kortare kurser och en helgkurs kan vara ett bra sätt att komma igång.

  Helgkurser

  Skrivarakademin har ett rikt utbud av kortare kurser och en helgkurs kan vara ett bra sätt att komma igång.

 • Du som inte bor i Stockholm eller av någon anledning inte kan komma till oss - vet du om att Skrivarakademin även har distanskurser?

  Distanskurser

  Du som inte bor i Stockholm eller av någon anledning inte kan komma till oss - vet du om att Skrivarakademin även har distanskurser?

 • Från och med hösten 2017 har Skrivarakademin författarledda skrivarkurser i Norrköping och Vadstena.

  Skrivarkurser i Norrköping och Vadstena

  Från och med hösten 2017 har Skrivarakademin författarledda skrivarkurser i Norrköping och Vadstena.

Kurser

Toggle module

Om kursen Filmmanus

Toggle module

Skrivtips

Toggle module

Om kursen Filmmanus

Toggle module

Instagram

Toggle module