Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Att skriva sitt liv, jämn vecka

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? Vi arbetar i liten grupp, max 6 deltagare.

På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max 6 personer. Du lär dig hur man gestaltar en berättelse ur verkliga livet och hittar en egen form för den. På skrivarkursen gör du lärorika skrivövningar och tar del av föreläsningar. Fokus ligger på textsamtal i grupp.

Förkunskaper

För dig som vill arbeta med ett biografiskt eller självbiografiskt material. Du kanske redan har en del material som du behöver hjälp med att strukturera och sortera. Eller så har du just påbörjat eller börjat skissa på ett sådant arbete.

Ur kursinnehållet

  • Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg

Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Välkommen att vara med!

Kursledare

Maja-Maria Henriksson är författare och fotograf. Hon debuterade 2010 med den uppmärksammade ungdomsboken Jag finns som blev Augustnominerad, vann bokjuryns pris 2010 för årets bästa ungdomsbok och Hans Petersonspriset 2010. Sommaren 2011 kom den fristående fortsättningen Inte på riktigt inte på låtsas. Maja-Maria har också tidigare varit verksam som skådespelare och textarbetare vid fria teatergrupper samt som dramapedagog.

Kursmaterial

Deltagarnas egna texter

Kursledare

Maja-Maria Henriksson

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 4 mar 2020
Slutdatum: 10 jun 2020
Tid kvar till startdatum: 39 dagar
Antal veckor: 15
Tid: On 13:00-16:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 1043516
Platser kvar: Fullbokat, endast reservplatser
Pris: 4925kr