Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Att skriva sitt liv, jämn vecka

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? Vi arbetar i liten grupp, max 6 deltagare.

Förkunskaper

För dig som vill arbeta med ett biografiskt eller självbiografiskt material. Du kanske redan har en del material som du behöver hjälp med att strukturera och sortera. Eller så har du just påbörjat eller börjat skissa på ett sådant arbete. Du ansöker med en kort personlig motivering till varför du vill gå kursen.

Ur kursinnehållet

  • Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg

Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Jämna veckor. Max 6 deltagare. Välkommen att vara med!

Material

Material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk.

Kursledare

Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner och sex själsdeckare. Hennes senaste roman, De afrikanska breven, kom ut 2007. Hennes senaste själsdeckare, Som om jag var fri, kom ut 2016. Hon är utbildad skrivpedagog.

Kursmaterial

Deltagarnas egna texter

Kursledare

Eva Lejonsommar

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 5 feb 2020
Slutdatum: 13 maj 2020
Tid kvar till startdatum: 13 dagar
Antal veckor: 15
Tid: On 18:00-21:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 1044850
Platser kvar: Fullbokat, endast reservplatser
Pris: 4925kr