Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

TV-manus, miniserie

Kan du grunderna i dramaturgi och vill skriva en miniserie för TV eller webben? Under den här kursen utvecklar du din idé till professionell nivå för att sedan kunna presentera serien för TV-kanaler och TV-bolag.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som kan grunderna i filmdramaturgi. Du ansöker med en kort personlig motivering i meddelanderutan till varför du vill gå kursen. Du kan gärna söka ihop med någon du ill skriva serien tillsammans med. Du kan - men det är inget krav - skicka in ett synopsis på en A4-sida över den miniserie du vill skriva under kursen.

Ur innehållet

Hur hittar jag min grundidé? Hur gjorde de i den norska serien Skam? Var utspelar sig berättelsen? Vad är huvudkonflikten? Hur hittar jag karaktärer som fascinerar? Vilken är huvudkaraktärernas utveckling? Finns en avslutad berättelse i varje avsnitt eller bygger serien på en längre sammanhängande historia? - eller är serien en kombination av båda? Vad är temat, vilken stil och ton har serien? Vilken målgrupp vänder den sig till? Hur pitchar man sin miniserie?

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg utvecklar du din serieidé. Utifrån deltagarnas behov talar vi seriedramaturgi och studerar scener ur miniserier. Du börjar med att ta fram ett synopsis till varje avsnitt. Sedan skriver du det första avsnittet (piloten). Du skriver på ditt manus hemma och skickar in max 10 sidor av ditt manus till nästa kurstillfälle. Förutom kursledarens genomgång av dina scener bidrar gruppen med idéer och infallsvinklar till det du har skrivit. Max 6 deltagare. Kursdatum: 17/2, 2/3, 16/3, 30/3, 27/4, 11/5, 25/5, 8/6.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på DI och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

Kursmaterial

Deltagarnas egna texter

Kursledare

Peter Bull-Simonsen

Kontaktinformation:

Skrivarakademin i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Information

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 17 feb 2020
Slutdatum: 8 jun 2020
Tid kvar till startdatum: 26 dagar
Antal veckor: 17
Tid: Må 18:00-21:15
Studietimmar: 32
Sammankomster: 8
Arrangemangsnr: 1044969
Platser kvar: Ja
Pris: 4950kr