Sök Meny
Föreläsningar och seminarier, Göteborg

Föreläsningar och samtal

Vill du träna hjärnan, få inspiration och lära dig något nytt? Då ska du gå på Folkuniversitetets föreläsningar. Vi erbjuder gratis vetenskap för alla!

Ladda ner höstens program

Höstens föreläsningar på Folkuniversitetet

Under hösten presenterar Folkuniversitetet föreläsningar och samtal med teman som hälsa, hållbarhet och demokrati. Dessutom reder vi ut varför det är så viktigt med pauser, lär oss mer om hur svenska kontaktannonser har sett ut genom tiderna och frågar oss vad som är "grejen med saker".

Under hösten fortsätter också vår serie After work med forskare som produceras i samarbete med Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Vi lanserar även livepodden Inside The Box tillsammans med Värdskulturmuseet och Centrum för kritiska kulturstudier (CCHS) vid Göteborgs universitet och intervjuserien Forskaren som aktivist tillsammans med Jonsereds herrgård vid Göteborgs universitet.

Om Folkuniversitetets föreläsningar

En av Folkuniversitetets viktigaste uppgifter är att öka intresset för all spännande forskning som görs vid universitet och högskolor runt om i Sverige. Därför samarbetar vi med universitet och andra organisationer kring populärvetenskapliga föreläsningar och samtal som riktar sig till allmänheten. Det är vi stolta över, eftersom vi tror på kunskapens kraft att öppna dörrar, vidga vyer och föra oss samman.

De flesta av Folkuniversitetets föreläsningar är helt gratis. Under respektive föreläsning nedan hittar du information om tid, plats och eventuella kostnader.

Välkommen!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Studentrabatt 20%

Du som är medlem i en studentkår ansluten till Göteborgs förenade studentkårer (GSF) får 20% rabatt på en stor del av vårt öppna kursutbud.

Studentrabatt