Sök Meny
YH Karlstad

YH-utbildningar i Karlstad

Vill du få jobb direkt efter studierna? Då är en yrkeshögskoleutbildning något för dig. Yrkeshögskolan är eftergymnasiala och och kvalificerade yrkesutbildningar som är framtagna av och anpassade till arbetslivets aktuella behov.

Relaterad information

På Folkuniversitetets Yrkehögskola i Karlstad finns det två olika yrkeshögskoleutbildningar, Drifttekniker, Kraft- väremproduktion och Energi- och fastighetstekniker. Du tillbringar två år i studier och kan därefter gå ut direkt till jobb i branschen.

Du får teoretiska kunskaper och färdigheter blandat med praktik ute på olika branschföretag, de som tillsammans med oss tagit fram utbildningen. På så sätt får du spetskompetens inom ett specifikt yrkesområde, som redan nu är efterfrågad och kommer att vara det under de närmaste åren. Kort sagt - här får du får kunskaper, kompetens och erfarenheter som leder till ett jobb.

Drifttekniker, kraft- värmeproduktion

Vill du jobba med att trygga svensk energiförsörjning och samtidigt minska dess negativa miljöpåverkan? Då ska du söka till Yh-utbildningen Drifttekniker kraft- värmeproduktion. Efterfrågan på driftekniker är stor i branschen och nästan alla våra studenter har jobb direkt efter examen. Du kan till exempel jobba på fjärrvärmeverk, biobränslepannor eller sodapannor inom processindustrin. Utbildningen startar nästa gång i augusti 2020.

Energi- och fastighetstekniker

Vill du jobba med service, problemlösning och energieffektivisering inom fastighetsområdet? Då ska du söka Yh-utbildningen Energi- och fastighetstekniker. Fastighetsägare inom såväl privat som offentlig sektor står inför stora utmaningar: Sveriges fastighetsbestånd måste moderniseras, energieffektiviseras och och utökas och till det behövs personer med rätt kompetens. Utbildningen startar nästa gång i augusti 2020.

Vad gör jag som drifttekniker/ energi- och fastighetstekniker?

Är du nyfiken på vad de olika yrkesrollerna innebär och vilka karriärmöjligheters som finns? Häng då med på företagsbesök!

Enstaka kurser

Nu kan du läsa enstaka kurser på Yrkeshögskolan i Karlstad.

Besök oss

Du är alltid välkommen att besöka oss. Du får träffa våra lärare som visar dig skolans lokaler och berättar mer om utbildningen. Vi finns på Älvgatan 3 i Karlstad. Ring gärna innan och meddela att du vill komma på besök.

Har du frågor?

Kontakta
031 10 65 00
yh.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila