Sök Meny

Med passion för piano

Redan som 7-åring började Sjagane Amiryan spela piano i sitt hemland Armenien. Idag undervisar hon barn och vuxna i alla åldrar i piano på Folkuniversitetet i Linköping. – Att se mina elever utvecklas i sitt spelande gör mig väldigt glad, säger Sjagane.

Sjagane Amiryan är 45 år och bor i Motala med sin familj. Ursprungligen kommer hon från Armenien, och det var där hon tog sina allra första pianolektioner. Efter studier på musikhögskola och arbete som pianopedagog flyttade hon med sin familj till Sverige för 17 år sedan. På Folkuniversitetet har hon arbetat som pianolärare i närmare 8 år.

Vad är roligast med ditt jobb på Folkuniversitetet?
 – Det roligaste med mitt arbete är att träffa alla underbara elever och att vara med i deras utveckling. Att se dem göra framsteg i sitt spelande gör mig väldigt glad.

Finns det några utmaningar i ditt jobb?
 – Ibland kan det vara en utmaning att se till att varje lektion är lärorik och att eleverna tycker att det är kul.

Vilken typ av kurser kan man gå hos dig?
 – Jag har dels gruppundervisning för alla olika åldrar där det är max 6 elever som spelar tillsammans, dels enskild undervisning som är i 20, 30 eller 45 minuter lång.

Vad betyder det för dig att spela piano?
 –
Det betyder väldigt mycket för mig. Jag älskar musik och har alltid spelat så länge jag kan minnas. Sedan 20-årsåldern har jag arbetat som pianolärare och det är en stor del av mitt liv, men även av mig som person.

Varför ska man gå en pianokurs hos dig?
 – Om man vill utvecklas och utmana sitt pianospelande så tycker jag att man ska gå en pianokurs hos mig.Jag försöker alltid se till att lektionerna ger mina deltagare någonting och att de går härifrån med känsla av att de har haft kul och lärt sig något, stort som smått.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svenska från dag 1

Senioruniversitetet i Linköping

Senioruniversitetets aktuella program