Sök Meny
Starta studiecirkel

Studiecirkel - så funkar det

En studiecirkel är en grupp människor som vill utvecklas genom att dela erfarenheter och hitta ny kunskap tillsammans. Utifrån ert gemensamma intresse bestämmer ni själva vilket upplägg och innehåll er studiecirkel ska ha.

Så här funkar det

  • Skicka in en ansökan och beskriv vad ni vill göra. Vi kontaktar er och gör en avstämning.  
  • Ni behöver inte ha en ledare för gruppen men däremot en person som sköter kontakten med Folkuniversitetet, en så kallad cirkelledare. Hen får en introduktion som görs enkelt på nätet.
  • Sen är det bara att köra igång! Träffarna antecknas i en digital närvarolista.
  • Som studiematerial kan ni använda allt ifrån böcker, musik och artiklar till youtube-videos och utställningar. Använd det material som inspirerar er!
  • Vi stöttar er under cirkels gång om ni behöver det, annars hörs vi av när cirkeln avslutas. Då skickar ni in närvarolistan och eventuella kvitton så knyter vi ihop säcken.

Så här kan vi hjälpa er

En studiecirkel genererar lite pengar som kan användas till att stödja gruppen på olika sätt. Det kan till exempel göra det möjligt för er att åka på studiebesök, gå på utställningar eller få hjälp till lokalhyra och material som cirkeln använder. Det kan också handla om lån av teknik, lokaler eller hjälp med marknadsföring. Hur mycket vi kan hjälpa er beror på hur mycket ni ses.

Studiecirkel på distans

Värt att veta är att det går utmärkt att ha en studiecirkel på distans. Då räknas mejl, telefonsamtal och diskussioner i olika forum som träffar. Det går också bra att kombinera med fysiska träffar.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se
Tel: 046-197720