Sök Meny
Musikproduktionslinjen

En tuff men rolig bransch - att jobba som musikproducent

- När du jobbar med musik är du gladare när du går från jobbet på kvällen än när du kommer på morgonen. Musik gör livet roligare att leva, säger Thomas Klinteby, lärare på Musikproduktionslinjen på Folkuniversitetet.

Läs mer

Men att producera musik är så långt ifrån den glamour som förmedlas i Idol och annan media som man kan komma. Det är ett hantverk som kräver uthållighet och kreativitet. Under en vanlig vecka producerar Thomas allt från avslappningsmusik för gravida kvinnor till death metal. Det innefattar ganska mycket envist ensamjobb för att kvaliteten ska bli bra.

– Samtidigt är det här ett mycket socialt jobb. För att få kunder måste du lära känna rätt folk och skapa nätverk, säger Thomas.

Eftersom det finns få ställen att bli anställd på måste man starta eget företag om man vill ha musik som sitt levebröd. Många som går utbildningen i musikproduktion har det främst som hobby, men det finns en del som faktiskt har startat eget, berättar Thomas.

– Vill du bli rik måste du lämna Skåne och bege dig till Stockholm eller varför inte Berlin eller London. Det är en internationell bransch och du kan också jobba inom film- och spelindustrin.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se
Tel: 040-6918320