Sök Meny
Intervju med Karin Lantz

"Utbildningen gav mig verktygen till ett coachande förhållningssätt."

Karin Lantz är beteendevetare och arbetar med personal- och ledarskapsfrågor, och har precis avslutat sina studier till Diplomerad coach. Efter tjugo år i sitt yrke längtade hon efter mer mänskliga möten och att kunna vara ett stöd när människor söker förändring och utveckling. När hon fick rekommendationer om utbildningen tvekade hon inte ett ögonblick utan anmälde sig direkt.

Varför valde du att gå kursen Diplomerad Coach?
– Jag har alltid varit intresserad av hur vi använder våra kunskaper, hur vi som människor vidareutvecklas och hur vi kan skapa former för bra samarbeten. Efter nästan tjugo år i yrket längtade jag efter mer mänskliga möten, att se personen och relationen, och att vara ett stöd när människor söker förändring och utveckling, berättar Karin.

– Jag googlade och hittade Diplomerad Coach på nätet och tyckte att beskrivningen stämde precis på det jag ville lära mig. När jag sedan fick rekommendationer om att kursen är väldigt bra så tvekade jag inte ett ögonblick utan anmälde mig direkt.

Vad är det viktigaste du har lärt dig på utbildningen?
– Jag har lärt mig en mycket verkningsfull och väl beprövad metod för hur jag kan ge stöd till människor som vill förändras, utvecklas och till och med välja en ny väg i livet.

Vad var det bästa med utbildningen?
– Det öppna klimat som kursledarna Marie-Louice Wallin och Anna Friedensberg skapade i gruppen samt deras kunnighet inom området. Det gjorde att vi som deltagare kände oss trygga och vågade prova saker som var okända för oss.

– Upplägget med teoretiska avsnitt varvat med att vi praktiskt coachade varandra och även hade egna provklienter var mycket bra. Det gav oss möjlighet att göra metoden till vår egen och inte enbart något som vi studerat och läst in.

Vad har du tagit med dig från utbildningen?
– Jag kan använda ett coachande förhållningssätt i mitt nuvarande arbete. Jag kan också coacha när någon ska välja en ny väg, exempelvis i samband med pensionering, som en slags seniorcoach. Jag vill även vara samtalsstöd för personer som funderar över sin sexuella identitet och könsidentitet, förkortat HBTQIA.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners