Sök Meny

”Det är meditativt att dreja”

Under flera år har Kerstin Hasselgren gått kurser i keramik, och det är något hon planerar att fortsätta med.– Det är en fantastisk avkoppling att syssla med något på sin fritid som ger ett så konkret resultat, till skillnad från ett stressigt och teoretiskt arbetsliv, säger Kerstin Hasselgren.

Varför valde du att gå keramikkurs på Folkuniversitetet?
– Jag letade efter en sommarkurs som passade in i mina semesterplaner. Väl på sommarkursen träffade jag deltagare som jag hade gått kurs med tidigare, hos en annan kursarrangör. De var mycket entusiastiska och jag blev kvar.

Vad är roligast med att gå kurs hos oss?
– Vi har blivit en trevlig grupp som har gått tillsammans under en längre tid. Vi har en fantastiskt bra lärare, Anne-Sophie Enberg, som är otroligt duktig, en utmärkt pedagog och hon har förmågan att se och anpassa sig till de olika kursdeltagarnas nivå och behov. Hon är en pärla! Dessutom är det fina lokaler med bra utrustning.

– Det är så roligt att ha en kreativ hobby!

Var är svårast med keramik?
– Det är inte lätt att dreja. Första gången jag gick på kurs trodde jag att jag skulle göra ett stort fruktfat. Nu, sex år senare, kan jag det – och det har blivit många fina skålar och muggar på vägen!

– Att dreja är inget man lär sig snabbt, utan materialet verkar leva sitt eget liv. Men det är ändå så givande att med lugn och koncentration ge sig in i lerans värld, rätt meditativt.

Planerar du att gå någon mer kurs?
– Ja, många! Det här vill jag inte vara utan, och jag kommer att fortsätta så länge jag kan.

Vad har du för framtidsplaner?
– Att fortsätta dreja och bli bättre och bättre på det. Men proffs blir jag aldrig.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners