Sök Meny
Allt om min studiecirkel

Allt om min studiecirkel

När du har anmält en cirkel, följ guiden för att komma igång!

Byt lösenord

Du får dina inloggningsuppgifter via e-post efter att din cirkelansökan behandlats. Börja med att byta lösenord.

Logga in på ditt konto

När du bytt till ett eget lösenord loggar du in på ditt konto.

Fyll i närvaro

När du loggat in ser du din närvarolista. Den fyller du i vid varje träff. Observera att cirkelns namn kan ha ändrats för att göra innehållet tydligare. Även cirkelns längd kan ha justerats då en studiecirkel inte kan pågå längre än en termin. Ska cirkeln fortsätta nästa termin meddelar du Folkuniversitetet det vid terminslut. Cirkelns närvaro ligger till grund för det stöd vi kan ge, så var noga med rapporteringen.

Fyll i arbetsplan

I arbetsplanen svarar du på frågorna: Vad vill ni lära er i cirkeln? Hur vill ni lära er det?. I slutet av terminen fyller du i uppföljningen i arbetsplanen, även där finns frågor att besvara. Arbetsplanen ligger, liksom närvarorapporteringen, till grund för det stöd vi kan ge, så fyll i den så noga du kan.

Fyll i studiematerial

Du ska ange minst ett studiematerial som ni använt i cirkeln. Ett studiematerial kan t.ex. vara en bok, artikel, rapport eller manus (ange titel och författare). En webbsida (ange adress), film eller föreläsning som ni inspirerats av. Studiematerial är INTE penna, papper, dator eller programvara.

Om ledaren är frånvarande

Om cirkelledaren är frånvarande vid en träff kan en annan deltagarna vara vikarie. Meddela Folkuniversitetet så snart som möjligt, så att vikarien får inloggningsuppgifter och kan fylla i närvaro.

Avsluta din cirkel

När studiecirkeln ska avslutas och du har klarmarkerat den sista träffen visas en signera-knapp. Innan du signerar, kontrollera att alla uppgifter stämmer. När du trycker på knappen får du en sms-kod till din mobil som du fyller i för att avsluta cirkeln.

Få ekonomisk ersättning

När cirkeln är avslutad räknas er ersättning ut och en kvittens skickas till cirkelledaren eller föreningen.  Ersättningen är till för att täcka kostnader i samband med lärandet. Spara därför alla kvitton. Det kan vara kostnader för studiematerial, föreläsararvode, lokal- eller resekostnader. Ersättningen gäller inte mat eller fika. Om du tillhör en förening redovisas ofta kvitton av föreningens kontaktperson.

Så här går det till

Läs gärna: Digital närvarorapportering.pdf

Titta på instruktionsfilmerna innan du fyller i närvaro, eller om du stöter på problem.
Filmerna fungerar bäst i Internet Explorer

Instruktionsfilm 2 

 

Kontakta Folkuniversitetet

Om du stöter på problem eller har frågor om din cirkel, kontakta oss!


 Support

 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila