Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet. En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt och man tar även intryck av andra, nyare danstekniker. Balett är idag en viktig grundteknik och nästan ett måste för dig som vill utveckla din dansteknik i andra ämnen. Därför tränar de flesta kompanier med modern repertoar även balett dagligen.
Undervisningen ackompanjeras av musiker.
Förkunskaper: Fortsättning - 2-3 terminers förkunskaper inom vald dansstil.
För att delta i en 10-13 årsgrupp ska en ha fyllt tio år när kursen startar.
Observera att du anger barnets namn och personnummer vid bokning.
Scenkurs: Kursens innehåll är sceniskt inriktad och resulterar i en föreställningshelg i slutet av terminen där deltagarna medverkar. Totalt fyra föreställningar genomförs på Scen Studio Fyra på Balettakademien.
På en scenkurs är det extra viktigt med närvaron inför framträdandet på scenen. Koreografirepetitioner inför föreställningarna ingår i kursen och sker under ordinarie lektionstid. Ljusrepetition, det är då vi sätter ljuset till varje dansnummer, sker fredag eller lördag samma helg som din föreställningshelg. Ljus- och genrep ligger alltså utanför ordinarie lektionstid. Till föreställningen har vi tillgång till vårt kostymförråd samt en ljud- och ljustekniker.
Föreställningarna infaller antingen helgen v.19 eller helgen v.20.
Under v.6 får ni besked om vilken av helgerna just er grupp framträder.
Observera att samtlig information rörande föreställningarna skickas från mailadress kopplat till Folkuniversitetet, håll därmed utkik efter samtliga mail.
Är du inte riktigt säker på om kursen är rätt för dig? Här kan du prova-på denna kurs gratis!
Prova på: Balett 10-13 år med Hanna Blomqvist, Måndag 13/1 17:30-18:30
Kursledare
Hanna Blomqvist
Hanna Blomqvist är utbildad bland annat på London Russian Ballet School och Stockholms Konstnärliga Högskola, där hon har en kandidatexamen i balettpedagogik.
"På mina lektioner vill jag att man som deltagare skapar förståelse kring balettens teknik och hur man kan använda denna som ett verktyg för uttryck och dans. Vi undersöker rörelsernas olika kvaliteter och övar på att koordinera hela kroppen. Med mycket fokus på uttryck och musikalitet, vill jag frambringa dansglädje hos alla elever oavsett ålder och nivå."
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm