Gratis Prova-på-tillfälle!
Ingen bokning krävs, drop-in i mån av plats.
Vi arbetar med att hitta ett harmoniskt samspel i rörelserna och konstnärligt uttryck. Klasserna bygger på metoden att varva teknik och dansanthet. En stor del av balettrepertoaren på teatrarna härstammar från 1800-talet. Trots det utvecklas balettens starkt traditionella övningar och rörelsespråk ständigt och man tar även intryck av andra, nyare danstekniker. Balett är idag en viktig grundteknik och nästan ett måste för dig som vill utveckla din dansteknik i andra ämnen. Därför tränar de flesta kompanier med modern repertoar även balett dagligen. Alla lärare undervisar i sin individuella stil.
Undervisningen ackompanjeras av musiker.
Förkunskaper: Beginner 1-2 - För dig som är nybörjare. Kursen är för dig från 16 år och uppåt.
Ordinarie motsvarande kurser med Jens Rosén i vår hittar du här:
Balett 16+ Beg 1 med Jens Rosén, Tisdagar 20:10-21:40
Balett 16+ Beg 2 med Jens Rosén, Måndagar 20:10-21:40
Kursledare
Jens Rosén
Jens Rosén är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och har vidareutbildat sig för lärarna David Howard, Kevin Haigen, Finis Jhung och Victor Ullate.
Han har haft en lång karriär som klassisk och modern dansare vid danskompanier som Kungliga Baletten i Stockholm, Victor Ullate Ballet Company i Madrid samt Spanska National Baletten.
Efter danskarriären har han arbetat som lärare och repetitör vid danskompanier som Kungliga Baletten i Stockholm, Paris Operan, Greek National Ballet, Miami City Ballet, Ballet Avignon, Musiktheater im Revier Gelsenkirchen, Badisches Staatstheater och Pontus Lidberg Dance Company.
Mellan åren 2007 – 2012 var han även konstnärlig ledare för danskompaniet Stockholm 59° North. Under den tiden turnerade kompaniet till scener och dansfestivaler i Sverige, Finland, Tyskland, Ungern, Schweiz, Spanien, USA, Canada, Argentina och Colombia.
”Alla kan dansa och utveckla sitt sätt att röra sig och utrycka sig. Jag försöker få dansarna att hitta sitt naturliga och personliga rörelse mönster.”
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm