Dans för Parkinson med Åsa Åström på Dansmuseet

Plats Stockholm

Välkommen till ett samarbete mellan Dansmuseet och Balettakademien!

Boka nu

Detta är en kortkurs där vi får vara i härliga Dansmuseets lokaler vid 5 tillfällen. Se det lite som en performance, dans mitt bland konst och människor. Kursen är en Drop in kurs och Öppen, och du är även välkommen att vara med vid enstaka tillfällen. 

Varje tillfälle på Dansmuseet är ett utforskande kring ett tema, det kan vara inspirerat av Dansmuseets utställning eller historia. Du får möjlighet att prova Dans för Parkinson men i en ny lokal med nya förutsättningar. Droppar du in så betalar du på plats till Dansmuseet.  

Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna och dansa med personer som har Parkinsons sjukdom.

Metoden är utvecklad i USA av Mark Morris Dance Group, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser av utbildade Dance for PD pedagoger.

Vad är Dans för Parkinson?

Forskning visar att dans har mycket positiva effekter för personer Parkinsons sjukdom, och andra neurologiska diagnoser som tex stroke och MS. Dansen utvecklar hjärnan och kroppens motorik, bygger självförtroende och livsglädje.

I dansen arbetar vi med fantasi, kreativitet, eget uttryck och glädje. Alla ska känna dig välkommen i dansens värld. Vi använder olika musik och dansstilar, vi leker med rytm och puls, det estetiska uttrycket och känner oss vackra och starka. Med dans tränar vi balans, rytm, dynamik, koordination, styrka och kondition. Hos oss är du dansare!

Förkunskaper: All levels

Läs mer om Dans för Parkinson:
https://danceforparkinsons.org

Kursledare

Åsa N Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa.

Åsa N. Åström är i grunden dansare och utbildad på Balettakademien. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år både utomlands och i Sverige, för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i formen av Communitydans.

2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson Dance for PD® och startade sedan upp grupper på Balettakademien 2015. Hon har även under fyra år arbetat med dans på äldreboenden. Åsa arbetar nu på Balettakademien som verksamhetsutvecklare för Danshälsa, där hon utvecklar området och skapar nya samarbeten.

"Dans är mitt konstnärliga verktyg. Jag är lyhörd för dem jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 aug 2024 - 25 sep 2024
Onsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
ons 21 aug 2024 kl 13:00-14:30
  • ons 4 sep 2024 kl 13:00 - 14:30
  • ons 11 sep 2024 kl 13:00 - 14:30
  • ons 18 sep 2024 kl 13:00 - 14:30
  • ons 25 sep 2024 kl 13:00 - 14:30
Studietimmar
10
Kurs-ID
116491
Pris
450 kr