Tillsammans mot Parkinson läger- Tisdag 29 oktober

Plats Stockholm

Varmt välkommen till "Tillsammans mot Parkinson" – ett unikt läger där du får prova på tre olika upplevelser och träningsformer: Dans, Boxning och Pingis, speciellt utformade för dig med Parkinsons sjukdom. Delta i en inspirerande dag fylld med rörelse, gemenskap och glädje!

Boka nu

Välkommen till "Tillsammans mot Parkinson" – ett unikt läger för dig med Parkinsons sjukdom! Vi är glada att kunna erbjuda en premiär av en fantastisk möjlighet att prova på tre olika träningsformer: Dans, Pingis och Boxning, speciellt anpassade för Parkinsondeltagare. 

Dagens Program:
•    09:45-10:00: Incheckning
•    10:00-10:30: Gemensam uppvärmning
•    10:30-11:30: Klass 1
•    11:30-13:00: Lunch
•    13:00-14:00: Klass 2
•    14:00-15:00: Fika
•    15:00-16:00: Klass 3

Pris: 350 kr/dag. I priset ingår tre klasser samt lunch och fika. Du väljer att anmäla dig till en eller två dagar.


Vi som anordnar dessa dagar kommer från Dans för Parkinson-Balettakademien Folkuniversitetet, Pingis Parkinson Spårvägen BTK och Parkinsonboxning Narva Boxningsklubb . Med vår gedigna kunskap och erfarenhet inom både våra respektive ämnen och Parkinsons sjukdom kan du känna dig trygg och njuta av en dag fylld med aktivitet och gemenskap. All forskning och kunskap vi använder i våra träningsformer är särskilt utformad för att passa just dig med Parkinson.

För första gången samarbetar vi för att erbjuda denna unika upplevelse. Anmäl dig för en dag och ta del av en inspirerande och stärkande upplevelse. Vi ser fram emot att träffa dig och tillsammans skapa en dag fylld av glädje, rörelse och gemenskap!

Anmälan: Anmäl dig idag och säkra din plats! 

Adress: Balettakademien Birger Jarlsgatan 70 i Stockholm.

Varmt välkomna önskar vi från: 
-Dans för Parkinson-Balettakademien Folkuniversitetet, 
-Pingis Parkinson Spårvägen BTK
-Parkinsonboxning Narva Boxningsklubb 

Vad är Dans för Parkinson?

Dance for PD är en metod och ett redskap för att träna och dansa med personer som har Parkinsons sjukdom.

I dansen arbetar vi med fantasi, kreativitet, eget uttryck och glädje. Alla ska känna sig välkomna i dansens värld. Vi använder olika musik och dansstilar, vi leker med rytm, puls och det estetiska uttrycket och känner oss vackra och starka. Med dans tränar vi balans, rytm, dynamik, koordination, styrka och kondition. Hos oss är du dansare! Mer om Dans: https://www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/balettakademien-dansstudion/balettakademien-stockholm/kurser/kurser-for-vuxna/danshalsa/

Vad är Parkinsonboxning?

Parkinsonboxning är en form av fysisk- och kognitiv träning som är skräddarsydd för personer som lever med Parkinsons sjukdom. Det kombinerar tekniker från boxningsträning med fokus på att förbättra balans, styrka, kondition och koordination.

En boxningsklass i Parkinsons är ett träningspass för hela kroppen där du utför boxningsövningar utan varken hårda slag eller slag mot huvudet. Stor vikt läggs vid att få musklerna verkställa det som hjärnan bestämt (dvs kognitiva övningar). Mer om boxning: https://www.narva.com/parkinson

Vad är Parkinsonpingis?

Vill man förbättra sin balans, reaktionsförmåga och reaktionsförmåga samt ha kul och träffa likasinnade har det visat sig att pingis är en mycket bra för de med Parkinson

Forskning har visat att bordtennis är unikt fördelaktigt för personer med Parkinsons sjukdom på grund av dess fokus på balans, hand-öga-koordination, rytmiska rörelser och koncentration. Programmet börjar med uppvärmning och övningar för att maximera fördelarna med pingis.

Mer om pingis: https://pingisparkinson.se/

 

 

Kursledare

Åsa N Åström

Verksamhetsutvecklare Danshälsa.

Åsa N. Åström är i grunden dansare och utbildad på Balettakademien. Hon har arbetat med scenisk dans i 20 år både utomlands och i Sverige, för att sedan koreografera och undervisa i dans. Hon har skapat flera projekt i samarbeten med konstnärer och i formen av Communitydans.

2014 utbildade hon sig till instruktör för Dans för Parkinson Dance for PD® och startade sedan upp grupper på Balettakademien 2015. Hon har även under fyra år arbetat med dans på äldreboenden. Åsa arbetar nu på Balettakademien som verksamhetsutvecklare för Danshälsa, där hon utvecklar området och skapar nya samarbeten.

"Dans är mitt konstnärliga verktyg. Jag är lyhörd för dem jag undervisar och plockar upp impulser av musik, rytm, stämning och har tålamod med dagsläget. Vi har kul och skapar dans tillsammans!"

Pipsa Perrin Poukka

Pipsa Perrin Poukka är utbildad dansare och Danspedagog och verkar på Balettakademien inom Danshälsa.

Pipsa är utbildad på Balettakademien, Danshögskolan i Stockholm (nu SKH - Stockholms Konstnärliga Högskola) och SNDO i Amsterdam. Hon är vidareutbildad i Dans utan krav och i metoden Dance for PD® (Dans för Parkinson). 

Pipsa har ingått i ett flertal internationella konstnärliga samarbeten tillsammans med dansaren och koreografen Benno Voorham samt verkat i samproduktioner med marockanska dansare, akrobater och musiker i regi av Jordbro Världsorkester.

Hon har lång yrkeserfarenhet av att arbeta med ungdomar, unga vuxna och de äldre i samhället. För närvarande arbetar Pipsa som frilansande dansare och som dans- och teaterlärare på Fryshusets gymnasium. På Balettakademien verkar Pipsa inom Danshälsa där hon ger kurser i Dans för Parkinson. 

Conny Jansson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 okt 2024 - 29 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 29 okt 2024 kl 10:00-16:00
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
119791
Pris
350 kr