Detta är en kortkurs på 6 tillfällen där vi är i härliga Marabouparken Konsthalls lokaler i Sundbyberg, under starten på vårterminen 2025.
Vi avslutar hela kursen med ett uppträdande i konsthallen söndagen den 8 mars, öppet för allmänheten.
Mer om Maraboupakens konsthall:
Adress:
Marabouparken Konsthall
Löfströmsvägen 8
172 66 Sundbyberg, Sweden
Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna och dansa med personer som har Parkinsons sjukdom.
Metoden är utvecklad i USA av Mark Morris Dance Group, och i metoden är det professionella dansare, koreografer, danspedagoger som undervisar. Balettakademien stödjer nätverket Dans för Parkinson, och håller dansklasser av utbildade Dance for PD pedagoger.
Forskning visar att dans har mycket positiva effekter för personer Parkinsons sjukdom, och andra neurologiska diagnoser som tex stroke och MS. Dansen utvecklar hjärnan och kroppens motorik, bygger självförtroende och livsglädje.
I dansen arbetar vi med fantasi, kreativitet, eget uttryck och glädje. Alla ska känna dig välkommen i dansens värld. Vi använder olika musik och dansstilar, vi leker med rytm och puls, det estetiska uttrycket och känner oss vackra och starka. Med dans tränar vi balans, rytm, dynamik, koordination, styrka och kondition. Hos oss är du dansare!
Förkunskaper: All levels
Läs mer om Dans för Parkinson:
https://danceforparkinsons.org
Kursledare
Åsa N Åström
Verksamhetsutvecklare Danshälsa
Åsa N. Åström är dansare, koreograf och utvecklare av Danshälsa på Balettakademien i Stockholm. Hon är utövande danspedagog i Danshälsa med klasser i bland annat Dans för Parkinson, Neurodans och Dans genom Klimakteriet.
Hon är i grunden professionell dansare, både internationellt och nationellt, i danskompanier och som frilans samt som koreograf. På Balettakademien utbildar hon nya pedagoger i Dance for PD, och är certified Dance for PD® teacher. Åsa är även verksam i kommittén Dance for Health IADMS, International Association for Dance, Medicine and Sience. Hon är en av grundarna av nätverket Dans för Parkinson Sverige och aktiv i flertalet projekt inom området Danshälsa/Dance for Health.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm