Här låter vi moderna danstekniker vävas samman med akrobatik- den modern dansen med sina flödiga rörelser, som till stor del spenderas på golv och akrobatiken med sina explosiva rörelser.
På klassen utmanar vi de fysiska lagarna och utforskar kroppens olika uttrycksmöjligheter. Vi kommer fördjupa oss i hjulningar, kullerbyttor och andra akrobatiska rörelser på ett dansant vis. Improvisation och lust är såklart en viktig del!
Lektionen ges på mjukare dansmatta.
Åldersangivelserna avser barnens ålder vid kursstart. För att delta i en 8-10 -årsgrupp ska en ha fyllt åtta år när kursen startar. Svårighetsgraden höjs i takt med barnens mognad.
Förkunskaper- N/F - Har ingen eller lite erfarenhet av vald dansstil, för nybörjare och för dig som har gått 1 till 3 terminer.
Scenkurs: Kursens innehåll är sceniskt inriktad och resulterar i en föreställningshelg i slutet av terminen där deltagarna medverkar. Totalt fyra föreställningar genomförs på Scen Studio Fyra på Balettakademien.
På en scenkurs är det extra viktigt med närvaron. Koreografi-repetitioner inför föreställningarna ingår i kursen och sker under ordinarie lektionstid. Ljus-repetition, det är då vi sätter ljuset till varje dansnummer, sker fredag eller lördag samma helg som din föreställningshelg. Ljus- och genrep ligger alltså utanför ordinarie lektionstid. Till föreställningen har vi tillgång till vårt kostymförråd samt en ljud- och ljustekniker.
Kursledare
Max Edsbrand
Max Edsbrand är verksam danspedagog i Stockholm samt frilansar i Sverige med workshops i dans.
Max är utbildad vid Stockholms konstnärliga högskola. Han är tidigare utbildad vid Kävesta folkhögskolas yrkesförberedande dansarlinje. Hans dansstil är en kombination av modern och nutida dans, improvisation, komposition och akrobatik.
"För mig är dans i alla dess former fullt av glädje! Vi skapar en samhörighet och fokuserar på nuet. Mina klasser är dansanta och fysiskt utmanande. Jag värdesätter kroppen som redskap för att utmana sig själv, utifrån var och ens egna förutsättningar. Dans är fantastiskt!"
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm