Öppet hus – gitarr

Plats Stockholm

Vill du lära dig spela gitarr? Funderar du på att gå en nybörjarkurs? Du kanske har spelat ett tag och behöver inspiration för att utvecklas vidare? Det här passet riktar sig både till nybörjare och till dig som spelat ett tag som vill spela på akustisk gitarr eller elgitarr, som vill lära dig blues, punk eller jazz.

Boka nu

Välkommen till Öppet hus på Folkuniversitetet i Stockholm onsdagen den 21 augusti! Öppet hus är ett gratis evenemang, men vi vill gärna få din intresseanmälan så att vi kan planera efter hur många som kommer. Anmäl dig via boka-knappen här på sidan (anmälan är inte bindande, men får du förhinder är vi tacksamma för att du avbokar din plats eftersom antalet platser är begränsat).

Upplägg

Mellan klockan 17 och 18 träffar du våra gitarrlärare Devrim och Simon som berättar om deras erfarenheter och bakgrund som gitarrister och pedagoger, om innehållet i våra gitarrkurser, hur dom är upplagda och vilka kurser och workshops som erbjuds under vårterminen. Vi uppdaterar vårt kursutbud löpande efter intresse och efterfrågan.

Vi välkomnar dig som är nyfiken på vårt gitarrutbud, vi har kurser för dig som vill lära dig grunderna på akustisk gitarr och för dig som har spelat ett tag. Vi har även genrespecifika kurser som blues, punk (Devrim) och jazz (Simon). Du får även tips om appar som underlättar spelandet och stämning av gitarren. 

Nivåbedömning

Vårt kursutbud är stort och våra kursledare hjälper dig gärna med att hitta rätt kurs utifrån din nivå och dina önskemål.

Länk till aktuella gitarrkurser med Devrim Aydin hösten 2024  

Länk till aktuella gitarrkurser med Simon Löfstedt hösten 2024

Varmt välkommen!

Kursledare

Devrim Aydin

Sedan 1998 har Devrim Aydin undervisat i akustisk gitarr, elgitarr, elbas och piano samt musikteori, gehör och notläsning.

Han har även undervisat gitarrelever som ansökt och kommit in på skolor som exempelvis: Eriksdalsskolan, Engelbrektskolan, Fredrika Bremers Gymnasium, Rytmus, Nyköpings folkhögskola, Windmill Lane Recording Studios på Irland.

Devrim skräddarsyr kurserna efter elevens och gruppernas nivå och mål och väljer musikstil och låtar tillsammans med eleverna. Han undervisar både på svenska och engelska.

Devrim har studerat på gitarrlinjen vid Stockholms Musikkonservatorium (SMK) samt gitarrfördjupning på Los Angeles Music Academy (L.A.M.A). Han har turnerat med rockband som leadgitarrist bl.a. i Sverige, USA och i ett flertal europeiska länder. Väl hemma har han spelat i diverse teaterorkestrar, dirigerat musikaler och komponerat barnteatermusik.

Simon Löfstedt

Simon Löfstedt är frilansande musiker och gitarrist, utbildad vid Framnäs folkhögskola i Piteå, Skurups Folkhögskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (KMH). Han har erfarenhet av att undervisa elever i olika åldrar, spela i olika band, inspelningar, musicerande i teaterproduktioner och liknande uppdrag. Simon har arbetat såväl nationellt som internationellt.

Fotografi på Simon Löfstedt.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 aug 2024 - 21 aug 2024
Onsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 21 aug 2024 kl 17:00-18:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
118955
Pris
0 kr