Låtskrivande/Komposition

Plats Borås

Håller du på att skriva låtar och vill komma vidare? Är du intresserad av att lära dig mer om komposition?

Boka nu

I den här kursen får du chansen att ta del av olika tankesätt kring musik och kreativitet. Vi kommer att genom musikalisk analys vidga bilden av hur man kan sätta ihop musik, men också undersöka varför det låter och upplevs som det gör. Vi kommer också lägga fokus på ditt eget skapande i form av att vi diskuterar och ger respons på den musik som du tar med dig. Teknik och teori i konstnärligt skapande kan liknas vid en buffé: Plocka vad du gillar och avstå det andra! Ju större del av buffén du ser, desto mer kan du få av vad just du vill ha.

Målgrupp
Du som redan skriver eller vill börja skriva låtar, sånger eller instrumentalt, och som vill lära dig mer om låtskrivande och komposition. Inga förkunskaper krävs.

Mål
Utveckla din medvetenhet om musikens uppbyggnad och ditt musikskapande hantverk.

Innehåll
Vi kommer att gå igenom olika sätt att tänka kring komposition. Varje lektion börjar med att vi tittar/lyssnar på ett eller flera exempel på hur andra låtskrivare och kompositörer har gjort i sin musik.

Arbetssätt
Vi är en grupp på max 8 personer. Du tar med din egen musik i det format som passar bäst (spela upp live, ljudfil eller noter) och får respons av både kursledaren och de andra gruppdeltagarna. Du kan gärna ta med saker som är work-in-progress.

Litteratur/material


Ett kompendium tillhörande kursen kommer att delas ut.
Ta med penna och papper.

Utvecklingsmöjligheter
Varje grupp och varje deltagares utveckling, är unik. Därför finns det möjlighet, och kan vara givande, att gå kursen igen. Innehållet varieras alltid beroende på deltagarna.

Kursledare

Kristoffer Aronsson

”Ju förr du kan bli din egna lärare, desto bättre.”

Hej!

Jag heter Kristoffer Aronsson, men kallas för Krian av alla jag känner. När jag inte undervisar på Folkuniversitetet, jobbar jag inom vården, utövar qi gong och kroppsterapi, eller skriver och producerar min egna musik. Jag bor i härliga samskapande Uddebo mellan Tranemo och Svenljunga med min sambo och dotter.

Musiken har hela livet varit en passion för mig. Alltifrån början av 90-talet när jag tittade på MTV (när det fortfarande var en musikkanal) och jag började spela gitarr, till studier på musikgymnasium, Billströmska Folkhögskolan, Gotlands Tonsättarskola och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Lyssnande, utövande, skapande, och teoriserande/filosoferande i musikens värld är en plats där jag älskar att vara. Sedan 2012 har jag hållit kurser på Folkuniversitetet.

Målet med mina kurser är att du ska få insikt i grundläggande bitar som gör att du så snart som möjligt kan bli din egna lärare och på så sätt kan bli självständig att utvecklas inom musiken. Min gitarrlärare på gymnasiet brukade säga: Ju förr du kan bli din egna lärare, desto bättre.

Med en nyfiken inställning till lärande kan du komma till platser (såväl inre som yttre), som du inte ens har fantiserat om.

Välkommen att med nyfikenhet utforska musikens värld med mig!

 

Kristoffer Aronsson är kursledare på Folkuniversitetet.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Borås

info.boras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 sep 2024 - 12 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
8
Första tillfället
tis 24 sep 2024 kl 19:15-20:45
  • tis 1 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • tis 8 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • tis 15 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • tis 22 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • tis 29 okt 2024 kl 19:15 - 20:45
  • tis 5 nov 2024 kl 19:15 - 20:45
  • tis 12 nov 2024 kl 19:15 - 20:45
Plats
Alingsåsvägen 6, 50435 BORÅS
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
309307
Pris
1250 kr