Producera musik i Logic - nybörjarkurs Distans Live

Plats Distans

På den här online-kursen får du stegvis lära dig musikproduktion och att spela in musik, både med audio och midi. Vi går igenom de vanligaste effekterna med målet att våga prova annorlunda effekter för att hitta din egen stil.

Boka nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt, som är nyfiken på att börja producera musik eller kanske precis har börjat och vill komma igång med grunderna i musikproduktion.

Förkunskaper och förutsättningar

Du bör ha god datorvana och grundläggande datorvana i MAC-miljö och givetvis ett stort intresse för musik och ljud. Det är ett plus att vara bekant med Logic eller liknande musikproduktionsprogram innan, men inget måste.

Innehåll och upplägg

Det här är en kurs som genomförs helt på distans i realtid och vi kommer att använda den digitala plattformen Zoom för våra kursmoment. Deltagarantalet är begränsat till max 8 deltagare per kurs.

Vi kommer bland annat gå igenom hur Logic är uppbyggt och hur du på en massa olika sätt kan få ner dina musikaliska idéer och få ihop dem till en färdig låt. Vi varvar praktiska övningar med teoretiska genomgångar under kursen.

Utrustning och åtkomst till distanslektionerna

För att du ska kunna delta på kursen krävs det att du har tillgång till en dator med senaste versionen av Logic Pro X och hörlurar under lektionstid. Det är viktigt att du har en stadig internetuppkoppling. Om du inte hunnit skaffa Logic kan du ladda ner Apples 90 dagars gratis "trial" om den finns tillgänglig, se här: Free trial of the latest version of Logic Pro for your Mac

Din kursledare kommer skicka dig en länk inför kursstart för att du ska kunna ansluta till Zoom-lektionerna.

Kursplan

  • Genomgång av hur Logic Pro X är uppbyggt.
  • Arrangeringsfönstret.
  • Ljudinspelning.
  • Effekter på ljudfiler, EQ och kompressor.
  • Midiprogrammering med Logics olika mjukvaruinstrument.
  • Mixningsfönstret.
  • Automatisering.
  • Sampling av egna inspelade ljud med en av Logics sample-synthar.

Mål

Efter avslutad kurs ska du kunna prodcera en enklare låt i logic med hjälp av både midi och ljudinspelning. Du ska ha en översikt i vad du kan göra i Logic och vilka medel du kan använda för att nå dit du vill.

Fortsättningsmöjligheter

Efter nybörjarkursen i Logic Pro X kan du gå vår fortsättningskurs, där du får lära dig professionella effekter och verktyg i programmet för att få din musik att låta ännu proffsigare. Du som är sångare kan med fördel även gå på våra låtskrivarkurser och workshops där du får hjälp med att utveckla ditt skrivande. Du som vill utveckla ditt musicerande väljer att fortsätta med någon av våra instrument- eller sångkurser. Vi erbjuder både gruppundervisning och individuell undervisning.

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 nov 2024 - 2 dec 2024
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 11 nov 2024 kl 18:00-21:00
  • mån 18 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
  • mån 25 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
  • mån 2 dec 2024 kl 18:00 - 21:00
Studietimmar
16
Kurs-ID
117366
Pris
2000 kr