Prova på - Producera musik i Logic, nybörjare (Distans Live)

Plats Distans

Nyfiken på hur vår nybörjarkurs i musikproduktion i Logic är upplagd och på dess innehåll? Delta på detta prova-på-tillfälle som ges i realtid online. Du får ett smakprov av ordinarie kurs och möjlighet att ställa frågor till vår kursledare Rickard. Välkommen!

Boka nu

Om prova-på-tillfället och förutsättningar för att delta

Det här är ett prova på-tillfälle som genomförs helt på distans i realtid och vi använda den digitala plattformen Zoom. Du får ett smakprov på hur våra ordinarie Logickurser är upplagda, du får testa programmet och ställa dina frågor direkt till vår kursledare Rickard Rådmark, yrkesverksam musikproducent, låtskrivare och kompositör.

Innan prova på-tillfället skickas en länk för att du ska kunna ansluta till Zoom-mötet. Du deltar från din plats via dator eller surfplatta med webbkamera. Det är viktigt att du har en stadig internetuppkoppling och vi rekommenderar dig även att använda hörlurar för bättre ljudupplevelse.

________________________________________________

Innehåll och upplägg ordinarie kurs

Den här online-kursen vänder sig till dig som har god datorvana och grundläggande datorvana i MAC-miljö och givetvis ett stort intresse för musik och ljud. Det är ett plus att vara bekant med Logic eller liknande musikproduktionsprogram innan, men inget måste.

Du får du stegvis lära dig musikproduktion och att spela in musik, både med audio och midi. Vi går igenom de vanligaste effekterna med målet att våga prova annorlunda effekter för att hitta din egen stil. Vi kommer bland annat gå igenom hur Logic är uppbyggt och hur du på en massa olika sätt kan få ner dina musikaliska idéer och få ihop dem till en färdig låt. Vi varvar praktiska övningar med teoretiska genomgångar under kursen.

Utrustning och åtkomst till distanslektionerna

Ordinarie kurs genomförs helt på distans i realtid och vi använder den digitala plattformen Zoom för våra kursmoment. Deltagarantalet är begränsat till max 8 deltagare per kurs.

För att du ska kunna delta på den ordinarie kursen krävs det att du har tillgång till en dator med senaste versionen av Logic Pro X och hörlurar under lektionstid. Det är viktigt att du har en stadig internetuppkoppling. 

Anmälan och mer information

Klicka på länken nedan för anmälan och mer information om ordinarie kurser under våren. För att boka en plats på prova-på-lektionen klickar du på boka-knappen här på sidan.

Länk till aktuellt kursutbud i musikproduktion

Kursledare

Rickard Rådmark

Rickard är musikproducent, låtskrivare och kompositör. Han driver musikförlaget och produktionsstudion Lacaro Studios. Som musiker är hans huvudinstrument piano som han har spelat sedan unga år. När han lär ut piano fokuserar han på gehör, improvisation och spelglädje.

Rickard har studerat musikvetenskap, musikteori, gehör, låtskriveri och musikproduktion på Stockholms universitet, Kulturama och Kungliga Musikhögskolan. Detta har bidragit till en bred kunskap i musik och dess olika aspekter.

Rickard Rådmark

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
20 aug 2024 - 20 aug 2024
Tisdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 20 aug 2024 kl 18:30-19:15
Studietimmar
1
Kurs-ID
117370
Pris
0 kr