Jazzsång med improvisation på lunchen

Plats Stockholm

Passa på att använda lunchpausen för att fylla på med energi. Här får du utforska olika låtmaterial inom jazz och arbeta med ditt personliga uttryck. Du får också öva på att improvisera med din röst.

Boka nu

Har du redan sjungit en del och känner att det är dags att vidareutveckla din sångröst? Här får du chansen att utveckla din röst i en liten grupp med ett maxantal på 6 deltagare.

Förkunskaper

Kursen passar dig som redan har grunderna i sång. Kanske har du gått en termin på en nybörjarkurs i sång, eller kanske har du sjungit mycket i kör. Viss notvana krävs.

Innehåll

Vi arbetar med grundläggande sång- och röstteknik vilket innebär allt från att andas rätt till att hitta stöd och sjunga upp på rätt sätt. Vi sjunger i stämmor och sjunger solo, vi jobbar med att lyssna och härma – d v s övar upp gehöret och sjunger även efter noter. Efterhand lär vi oss även noter.

På repertoaren står allt från 60-tals soul, tidig jazz till dagens soullåtar. Innehållet anpassas mycket efter hur gruppen är sammansatt och vilka önskemål som finns bland deltagarna. Prata gärna med din lärare om du har speciella önskemål kring olika kursmoment.

Tips

Det är ganska vanligt att man som deltagare känner sig lite nervös för att sjunga inför andra. Det behöver du inte vara! Våra kursledare är jätteduktiga och låter alla komma loss i egen takt.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra sångkurser i grupp erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla din röst, vi har flera olika genrer och inriktningar att välja bland. Vi har även kurser i olika instrument samt musikproduktionskurser. Sök vidare här på hemsidan eller kontakta oss för mer information.

Vad våra tidigare deltagare säger om kursen och ledaren

  • ”Kunde tyvärr inte delta på alla lektioner, på grund av arbetet, men kursledare Anna Lumen var verkligen som ”klippt och skuren” för denna jazzkurs.”
  • ”Pedagogisk, jättemusikalisk, inspirerande och trevlig!”
  • ”Fantastiskt bra kurs. Kunnig lärare och trevliga kursdeltagare.”
  • ”Kul och bra kurs! Lite för kort för det som ska hinnas med.”
  • ”Skapar god stämning och sammanhållning i gruppen. Bemöter olika individer på ett fint sätt. Främjar utveckling.”
  • ”Utmärkt lärare och pedagog!”
  • ”Fantastisk”
  • "Det är en jättekul och utvecklande kurs! Jag kommer att gå den igen någon gång om jag har möjlighet."

Kursledare

Anna Lumén

Anna Lumén frilansar som sångerska och är låtskrivare inom pop, jazz, soul och visa. Framför allt är hon en flitigt anlitad sångerska på dop, bröllop och begravningar. Hon har även arbetat med musikprogram i Svenska kyrkan och sjungit i flera band och olika körer.

Anna har utbildat sig till sångpedagog på KMH - Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Hon har även fördjupat sig inom "Estill voice training" och "komplett sångteknik". Anna har flerårig erfarenhet av undervisning i sång på såväl studieförbund som i privat regi.

Anna Lumen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 sep 2024 - 1 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 3 sep 2024 kl 11:30-12:15
  • tis 10 sep 2024 kl 11:30 - 12:15
  • tis 17 sep 2024 kl 11:30 - 12:15
  • tis 24 sep 2024 kl 11:30 - 12:15
  • tis 1 okt 2024 kl 11:30 - 12:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
117048
Pris
850 kr