Folkmusikaliska uttryck – Nyhet!

Plats Göteborg

Vad är det som gör att folkmusik låter folkmusikalisk?

Boka kursen nu

Mål

Du få lära dig dessa folkmusikaliska uttryck som gör att folkmusik låter folkmusikalisk och som många folkmusiker bara gör utan att veta om att de gör det.

Innehåll

- veta hur du ska använda tonpuff, artikulation, paus och ornamentik för att få det att låta folkmusikaliskt. - få musiken att svänga.

Arbetssätt

Undervisningen sker helt på distans. Kursen består av olika lektioner som du gör i din egen takt. En lektion innehåller både föreläsning och egna uppgifter samt låtinlärning.

Therese Olsson Hugosson är Riksspelman, klassisk musiker och musiklärare och driver LesMusicationPros. Hon är den första kvinnliga riksspelmannen på klarinett någonsin, och hon är dessutom utbildad klassisk klarinettist. Förutom att vara klarinettist så spelar hon också saxofon och piano.

Övrigt

Genom samarbetet med LesMusicationPros kan vi på Folkuniversitetet erbjuda onlinekurser i folkmusik.

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se