Denna tvådagarskurs är uppdelad i två etapper och riktar sig till dig som vill utforska teaterimprovisationens värld genom att säga ”ja” till allt i en kreativ process.
DAG 1: Första dagen fokuserar på vad som händer när man säger ”ja” till allt, både i en kreativ process och i kommunikationen med andra människor. Dagen innehåller grundläggande övningar i skrift och tal, där vi utforskar hur bejakandet kan öppna upp för nya idéer och möjligheter. Du får prova på olika tekniker för att jobba på din spontanitet och din förmåga att samarbeta med andra.
DAG 2: Den andra dagen fördjupar vi oss i hur bejakandet praktiseras på teatergolvet genom mestadels fysiskt inriktade improvisationsövningar. Här får du möjlighet att använda din kropp och dina sinnen för att skapa spontana och levande scener. Vi fokuserar på koncentration, samarbete och spontanitet, och använder oss av Keith Johnstones tekniker för att skapa en lekfull och kreativ atmosfär.
Du behöver varken ha någon speciell erfarenhet, se på dig själv som utåtriktad eller särskilt påhittig för att gå den här kursen. Vi jobbar med koncentration, samarbete och spontanitet, och använder oss av Keith Johnstones tekniker med ”bejakandet” i centrum. Alla är välkomna och deltar utifrån sina egna förutsättningar. Lekfullt, eftertänksamt och garanterat skrattframkallande. Helgkursen kommer att arrangeras i Folkuniversitetets lokaler och mer information angående lokaler och annat kommer innan kursstart. Vi startar igång lördagen den 15 februari och träffas under både lördag och söndag, 11.00-16.00 med paus för lunch. För frågor om kursinnehåll, upplägg etc. kontakta Carl Sjöström på telefon 073-7531316 eller via e-post: carl.sjostrom.cssm@gmail.comKursledare
Carl Sjöström, med ett yrkesliv som språklärare, teaterpedagog, regissör och dramatiker. Teaterverksam på Grotteatern, Strömbäcks folkhögskola, Folkuniversitetet, Studiefrämjandet, Kulturcentrum, Universitetet m. fl. Idag konstnärlig ledare för ”Teater CoCo” och kursledare på Folkuniversitetet.Kursledare
Carl Sjöström
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Umeå