Just nu 5000 kronor i boka tidigt-rabatt på kursavgiften. Kursens pris är 24 975 kronor istället för ordinarie 29 975 kronor. Gäller till 30 november.
Läs intervju med en tidigare deltagare: "Det svåra blev enkelt" länk
Inköpare finns i alla branscher. Att kombinera ditt ordinarie yrkeskunnande med inköpskompetens gör dig därför attraktivare på arbetsmarknaden. Denna kurs är en "så gör du"-kurs som steg för steg går igenom de olika delar som ingår i inköparrollen och hur du praktiskt går tillväga.
Mål
Utbildningens mål är att ge dig de kunskaper och de förmågor som behövs för att göra effektiva och affärsmässiga inköp inom näringslivssektorn. Observera att utbildningen inte tar upp inköp inom offentlig sektor (det finns en särskild kurs för detta med samma lärare, den heter Offentlig upphandling från grunden och kan vara ett bra komplement till denna kurs).
Förkunskapskrav
Utbildningen vänder sig i första hand till dig som idag saknar eller har grundläggande kunskaper inom inköp och i framtiden vill arbeta med inköpsrelaterade uppgifter inom näringslivssektorn.
Innehåll
Utbildningen består av olika delkurser samt ett diplomarbete:
-Affärsmässiga inköp
Denna delkurs är grundläggande och ger dig en praktisk förståelse om hur du arbetar med inköp i ditt företag ur olika perspektiv. Inom momentet Hållbara inköp lär du dig om hållbarhetskriterier, och inom momentet Internationella inköp om affärskulturella aspekter på inköpsarbete.
-Affärsekonomi i inköpsarbetet
Här får du en förståelse för sambandet mellan en organisations ekonomi och inköpsarbetet. Du får även kunskaper för att kunna avgöra vilka inköp som är mest fördelaktiga för företaget.
-Affärsjuridik
Denna delkurs ger dig praktiska och teoretiska kunskaper inom den affärsjuridik som är kopplad till inköp. Utöver avtalsrätt och köprätt går vi igenom hur juridiken kan användas för att förebygga tvister och översiktligt vad det finns för alternativ att lösa en tvist.
-Förhandlingsteknik
Här lär du dig förhållningssätt till leverantörer och praktiskt agerande i förhandlingslägen. Likaså de faktorer som starkast påverkar resultatet och som skiljer avslag från avslut.
-Diplomarbete
Som avslutning på utbildningen genomför du ett diplomarbete. Under detta får du tillfälle att praktiskt använda teorier, metoder och verktyg som har lärts ut under utbildningen. För att få godkänt visar du att du tillgodogjort dig utbildningens syfte.
Undervisning och upplägg
Under kursen varvas teoretiska genomgångar med praktiska övningar och gemensamma genomgångar. Omfattningen är totalt 96 studietimmar (1 studietimme=45 min). Generellt ges inga läxor mellan kurstillfällena, men vi rekommenderar att avsätta någon eller några timmar per vecka för repetition och hemstudier.
Diplomarbetet i slutet av utbildningen kräver i genomsnitt cirka 30-40 timmars hemarbete utspritt under ett antal veckors tid.
Kursen går tisdag och torsdag kväll. Lov 25/2, 27/2, 15/4, 17/4 och 1/5.
Diplom
Diplom utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som:
- Varit närvarande minst 75% av tiden.
- Att hela avgiften är betald.
- Efter lägst betyget godkänt på såväl varje moment liksom som på diplomarbetet.
Diplomeringen styrker din kompetens och innebär att du genomgått utbildningen med godkänt resultat och visat att du tillgodogjort dig utbildningens mål.
Citat från tidigare deltagare:
"Kursen har gett mig grundläggande kunskap om arbetssättet kring inköp/upphandling och en större förståelse för inköparens roll i bolaget. Dessa nyförvärvade kunskaper tar jag med mig i min nuvarande roll som konsult inom teknisk förvaltning och det gör mig tryggare i min beställarroll och att jag kommer att kunna bidra på ett annat sätt i samband med upphandlingar hos mina uppdragsgivare. I framtiden hoppas jag på att detta även ska ge mig möjlighet att testa på uppdrag som just inköpare/upphandlare." Chris, deltagare våren 2023
”Jag har haft väldigt stor nytta av utbildningen. I min arbetsroll ingår inköpsansvar för olika tjänster, och jag behövde ökad kompetens för att hantera dem vilket utbildningen verkligen gav. Läraren är mycket bra.” Maria-Pia Padovani, VD-Assistent
"Mycket bra och kunnig lärare."
Litteratur och material
Kursbok i ämnet affärsekonomi meddelas inför kursstart och ingår ej i kursavgiften. Övriga kompendier/studiematerial ingår.
Delbetalning möjlig
Fakturering och betalning av kursavgiften hanteras av Walley. I samband med anmälan online, kopplas du till Walley och kan välja mellan olika betalningsalternativ.
Anmälningsvillkor och avbokning
Folkuniversitetets allmänna anmälningsvillkor hittar du här (länk) men för denna utbildning gäller särskilda villkor vid avbokning innan kursstart:
Om du avbeställer utbildningen efter att ångerfristen löpt ut men före kursstart har du rätt till återbetalning av kursavgiften med avdrag för en avbokningsavgift på 10 % av kursavgiften, dock lägst 100 kronor. Vid avbokning av utbildningen senare än 7 dagar innan kursstart är avbokningsavgiften 50% av kursavgiften.
Filmklipp med huvudlärare Lennart Borghagen, klicka på länken
Kursledare
Lennart Borghagen
Lennart Borghagen är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg och föreläser som huvudlärare på Diplomerad Inköpare. Lennart leder och genomför utbildningar i upphandling/inköp och förhandlingar inom näringsliv och offentlig förvaltning både i Sverige och utomlands.
Lennart har lång erfarenhet av affärsverksamhet, bland annat har han tidigare varit inköpsdirektör, och kan förmedla sina kunskaper och erfarenheter på ett praktiskt strukturerat och pedagogiskt sätt.
Jonas Tottie-Håkansson
Jonas Tottie-Håkansson är civilekonom, utbildad på Stockholms Universitet och föreläser på flera olika ekonomikurser och längre utbildningar. Han har lång erfarenhet av vuxenutbildning och har tidigare undervisat inom ekonomi, juridik och matematik på olika komvux i Stockholm. Jonas driver sedan 1994 även flera företag och arbetar som konsult inom ekonomi.
Marie Bråberg
Marie Bråberg är jur.kand med mångårig erfarenhet av olika utbildningsuppdrag. Hon har erfarenhet från finansbolag, arbetat som vd för inkassobolag och även ett flertal år på advokatbyrå. Författare och faktagranskare till juridisk litteratur och ser som sin stora uppgift att göra juridiken lättförstålig och verklighetsförankrad.
Hon har ca 20 års erfarenhet av undervisning framförallt inom de civilrättsliga ämnena. Hon arbetar med ett flertal YH utbildningar och ansvarar även för utbildningen i en rikstäckande branschorganisation för kredit -och inkassobolag. Hon är flitigt anlitad som moderator och föreläsare utöver sina utbildningsuppdrag. Marie har haft ett flertal utbildningsuppdrag för Folkuniversitetet men undervisar nu framförallt på utbildningen Diplomerad Inköpare.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm