Bildkommunikation

Plats Malmö

Vidga ditt bildseende och våga gå utanför din bekvämlighetszon. En kurs för dig med fotovana som vill fokusera på att arbeta med den fotografiska bilden som uttryck.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Bildanalys och diskussioner varvas med korta genomgångar. Du får möjlighet att tillsammans med andra kursdeltagare samtala kring bildkommunikation och både ditt eget och andras bilduttryck. Du får bilduppgifter mellan gångerna som vi sedan diskuterar i grupp.

Vi går igenom:
  • Bildanalys – förstå form, budskap och innehåll
  • Att kommunicera med bilder
  • Olika genrer, t.ex. dokumentär, konstnärligt, gatufotografi
  • Hur tekniken har förändrat skapandet, hur människor ser på bilder och vad som berättas
  • Foto som mer än ögonblicksbilder – börja tänka i större perspektiv och i bildserier

Målgrupp

För dig med fotovana som vill utveckla och fördjupa din förmåga till kreativt bildskapande och hitta ditt eget bildspråk.

Kursmaterial

Vi utgår bland annat från dina egna bilder som du tar med på USB-minne eller extern hårddisk alternativt i utskrivet format. Under kursen kommer vi även att använda oss av Moderskeppets digitala läroplattform. Du får inloggningsuppgifter till Moderskeppet i samband med kursstart.

Annika Nyberg

"Att hålla kurs har alltid varit speciellt för mig! Det är spännande att se hur mina erfarenheter blir de pusselbitar som kompletterar och förädlar någon annans vision och lärande."

Annika är fotograf och grafisk formgivare med lång erfarenhet av både pedagogiskt arbete, projektledning och webbarbeten. Sedan 1994 driver hon egen reklambyrå med den grafiska kommunikationen i fokus. Hon producerar utbildnings- och informationsmaterial för organisationer och företag inom forskning, utveckling och utbildning. Hon är en uppskattad föredragshållare och arbetade under 10 års tid med forskningskommunikation vid Lunds universitet.

Utöver formgivning och uppdragsfotografering håller Annika utbildningar i fotografering, fotoredigering, Grafisk Design och bildkommunikation.

Samarbetet med Folkuniversitetet startade redan 1995 i Uppsala med produktion av marknadsföringsmaterial. Det fördjupades med undervisning i Grafisk Design på Konstskolan och utvecklades vidare med datakurser och uppdragsutbildning inom grafisk produktion och bildbearbetning.

Annika Nyberg

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
26 feb 2020 - 25 mar 2020
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
5
Studietimmar
15
Kurs-ID
1034659
Pris
1895 kr