Förbättra din hälsa – hälsa ur ett helhetsperspektiv

Plats Göteborg

Vill du känna dig starkare och piggare? Vill du ha mer energi och ork i vardagen? Vill du veta hur du gör en hållbar livsstilsförändring. Då har du kommit helt rätt! Alla har möjlighet att uppnå bättre hälsa. Här får du veta var och hur du ska börja!

Boka nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill förbättra din hälsa men inte vet hur du ska gå till väga för att nå dit. Till dig som tidigare försökt men inte lyckas få till en bestående förändring.

Mål

Efter kursen har du fått kunskap om hälsa ur ett helhetsperspektiv. Du har också fått lära dig hur du på ett enkelt sätt ska göra för att skapa och leva i balans mellan kost, träning och återhämtning. Hur våra tankar hjälper oss i ett förändringsarbete. På så sätt får du möjlighet att skapa de bästa förutsättningarna för att må bättre, känna dig i balans och leva ett friskare liv!

Innehåll

  • Vad är hälsa?
  • Hur lyckas man med en beteendeförändring?
  • Planering
  • Motivation
  • Målsättning
  • Vad säger forskningen?
  • Hur får vi balans mellan kost, träning och återhämtning?
  • Vad är bra kost? Behöver vi äta kosttillskott?
  • Vad och hur mycket ska vi träna?
  • Hur mycket återhämtning behöver vi?
  • Hur påverkar våra tankar oss?

Arbetssätt

Vi blandar teori med praktiska övningar. Ha gärna på dig bekväma kläder så du kan utföra enkla funktionella övningar utifrån din förmåga.

Kursledare

Lena Nylander

Jag vill hjälpa människor uppnå hälsa och balans i sina liv. Utifrån ett hälsofrämjande perspektiv inspirera och coacha människor så att de på ett hållbart sätt uppnår hälsa genom träning, goda kostvanor samt återhämtning. Ge dem de verktyg och stöd de behöver för att förbättra och ta ansvar för sin hälsa.

Jag vill visa att det inte behöver vara svårt att förbättra sin hälsa. Det är inte antingen eller som gäller. Det behöver inte vara en strikt diet med förbud och att man ska träna tills man blir svimfärdig. Det handlar inte om prestige eller prestation utan om att må bra och att ha energi i vardagen. All rörelse räknas och självklart ska man unna sig det goda i livet ibland. Det som är viktigt är att man hittar en balans i sin tillvaro och med enkla medel hjälper jag er att finna den.  

Jag tycker det är viktigt med tydlighet och med det att jag inte tror på några quick fixes utan att det ska vara hållbart och en livsstilsförändring. Här finns ingen fokus på dieter, bantningskurer, tidtagning, maxvikt. Din hälsa i fokus!

Mitt intresse för hälsa fick jag när jag i min utmattningsdepression märkte vilken positiv inverkan det hade på mig och då förstod jag att jag kunde och ville hjälpa människor till positiv förändring. Jag utbildade mig till hälsocoach, kostrådgivare och personlig tränare och startade mitt företag Wellness 4 life, där jag vänder mig till både privatpersoner och företag.

”Alla ska ha samma möjlighet till god hälsa och välbefinnande.”

Hemsida: wellness4life.se
Instagram: wellness4life.se
Facebook: Wellness4life.se 
Linkedin: wellness 4 life lena nylander

Lena Nylander är lärare på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 okt 2024 - 23 okt 2024
Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
ons 9 okt 2024 kl 17:30-19:45
  • ons 16 okt 2024 kl 17:30 - 19:45
  • ons 23 okt 2024 kl 17:30 - 19:45
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
310018
Pris
1375 kr