Medberoende och överanpassning får oss att tappa bort oss själva
Medberoende kan enkelt beskrivas som att vara fokuserad på att tillfredsställa andras behov på bekostnad av sina egna. Det kan det leda till utmattning, depression och en känsla av tomhet. Den medberoendes gränslöshet kan i sin tur skapa distans i nära relationer – att finnas där för alla, men ändå känner sig ensam.
Det finns en väg att komma vidare
Under föreläsningen får du kunskap och insikter om överanpassning och medberoende. Du får konkreta redskap för att se mönster och börja läka från medberoende och överanpassning. Du får också inspiration till hur du kan bygga starkare relationer – både med dig själv och andra – på ett sätt som känns hållbart, äkta och tryggt.
Föreläsare
Annika Almström är certifierad inom medberoende och coaching samt har arbetat som präst i över 30 år. Hon är en uppskattad utbildare och föreläsare.
Under sin långa yrkesbana har Annika alltid haft en stark drivkraft att hjälpa och stötta människor i livets olika utmaningar. Drivkraften tog henne, gång på gång, in i destruktiva relationer och arbetssituationer som dränerade henne på all kraft. Det var först när hon insåg sina egna svårigheter med att sätta gränser och sin förmåga att ständigt dra till sig personer i behov av stöd, som hon förstod att hon var medberoende/överanpassade sig. Den insikten blev en vändpunkt.
Genom vidare studier och personlig utveckling har hon fördjupat sin kunskap och hittat verktyg för att hjälpa andra som brottas med liknande utmaningar.
Idag kombinerar Annika sin långa erfarenhet som präst med sina kunskaper inom medberoende och coaching. Hon brinner för att hjälpa människor att hitta tillbaka till sig själva, sätta sunda gränser och frigöra sig från destruktiva mönster. Med värme, insikt och en djup förståelse för både den inre och yttre resan, guidar hon andra mot ett liv där de kan stå stadigt i sin egen kraft.
– Genom att möta våra egna inre känslor och behov, lära oss att sätta sunda gränser och släppa taget om rädslan att inte räcka till, kan vi skapa ett friare och mer balanserat liv, säger Annika.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm