Göra egen korv

Plats Motala

Ladda inför sommarens grillsäsong, mata ditt matintresse med att göra egen korv! Du lär dig hela processen, från att välja och tillaga bra råvaror och krydda. Patrik Fors leder med brinnande intresse.

Boka kursen nu

Utvecklingsmöjligheterna är nästan oändliga. Korven vi inte orkar äta upp får du med dig hem.

Innehåll

Vi jobbar tillsammans i mindre grupper och utgår från färdiga recept. Utöver recepten finns det även möjligheter att skapa egna och kreativa kryddningar. Du får veta allt du behöver för att komma igång med korvmakeriet.

Upplägg

Ledaren tillhandahåller recept som du får med dig hem. Ni delas in i grupper där ni tillsammans utgår från gemensamt recept. Vi koncentrerar oss på fyra smakriktiga korvar med styrka: chorizo, salciccia, kolbaz och lammkorv. Vi steker korvarna och provsmakar innan vi packar ihop för dagen.

Mål

Med kunskaperna du införskaffar dig kan du fortsätta göra egen korv hemma.

Ledare

Patrik Fors driver Fors ölbryggeri i Motala och är hemkunskapslärare. Han har ett stort intresse för mat och smaker och bjuder på många knep och tips. Välkommen!

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
23 apr 2020 - 23 apr 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
1
Plats
Skolgårdagatan 24, 59160 Motala
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1040649
Pris
1000 kr