Mål
Att du ska få enkla konkreta tips för att få en mer hållbar matvardag.
Kursinnehåll
Hållbarhet handlar om så många delar. Det kan handa om miljön och hur vi minskar påverkan på vår jord i och med det vi handlar och äter. Men hållbarhet handlar också om andra saker som att vi har en matvardag med mindre stress och att vi äter så bra mat som möjligt utifrån vår ekonomiska situation.
I denna kortkurs så tittar vi på hållbarhet utifrån tre områden - miljö, stress och ekonomi - och ger dig tips och råd som är enkla att börja med för du ska få en mer hållbar matvardag.
Under en kväll går vi igenom 7 olika delar som du enkelt kan komma igång med.
Kursupplägg
Vi träffas realtime, online under 1 tillfälle. Gruppundervisning, max 15 deltagare. Vid varje tillfälle ser och hör ni övriga kursdeltagare samt er kursledare.
Kursledaren varvar föreläsning med diskussioner och frågor i en avslappnad miljö där alla kan ställa frågor och dela tankar. Du som deltagare kommer att få efter kursens avslut ett häfte med tips och recept.
Vi använder oss av Zoom, ingen nedladdning behövs utan innan lektion kommer länk skickas till er för uppkoppling. Det enda du behöver är en dator, Ipad eller mobil telefon med internet
Om kursledaren
Linda Lagerstrand är kokboksförfattare och matinspiratör och har bloggat om mat sedan 2010. Hon har skrivit 5 kokböcker varav den senaste ”Familjens husman- hållbara måltider för alla tillfällen” är resultatet av hennes mammas och sin matlagning med hållbarhetstänk.
Laga mat handlar om så mycket mer än själva lagandet av maten - "hur du handlar, var kommer maten ifrån, kan jag odla min mat eller baka mitt eget bröd? Kan jag slänga mindre mat och hur kan jag laga mat som är billig men samtidigt så god?". Få nu inte panik! Linda kommer hjälpa dig igenom alla dessa delar på ett ångestfritt sätt. I´ve got you!
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje