Den här kursen tar dig genom Italiens rika mat- och dryckeskultur. Genom föreläsningar och praktisk matlagning får du lära dig om vinregioner, druvsorter och traditionella rätter som passar till olika typer av viner – utan att själva prova dem. Kursen avslutas med reflektion och inspiration till egna mat- och dryckeskombinationer.
Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet.
Mål
Deltagaren ska tillgodogöra sig grundläggande kunskap och få en introduktion till Italiensk gastronomi och vin tradition, viktigaste vinregioner, deras historia och typiska druvor samt att få inspiration och kunskap om mat och vin i kombination.
Kursinnehåll
Italiens vin- och matkultur - historia och regioner
Matlagning - en klassisk italiensk rätt och matchande dryckestips
Italienska desserter och ostar - och drycker som lyfter smakerna
Reflektion och inspiration till egna mat- och dryckeskombinationer
Kursupplägg
Vi träffas digitalt vid 4 tillfällen där kursledaren blandar föreläsning med frågestunder och reflektioner. Vi använder oss av Teams, ingen nedladdning behövs och du kommer att få en länk skickad till dig innan kursstart.
Kursledare
Niklas Andersson är kursledare med fokus på medelhavsköket och viner från Italien och Spanien. Han leder studiecirklar där mat och dryck blir en upplevelse som kombinerar smak, kultur och gemenskap. Med mångårig erfarenhet av att arrangera matlagningsaktiviteter och dryckesprovningar för både företag och privatpersoner, i Sverige och utomlands, skapar han inspirerande tillfällen där deltagarna får upptäcka nya smaker och fördjupa sina kunskaper.
Niklas har en gedigen bakgrund inom vuxenpedagogik och utbildningsledning, vilket gör att varje tillfälle brukar präglas av en inkluderande och engagerande atmosfär. Som deltagare får du en möjlighet att utveckla din passion för mat och dryck i en lärande och kreativ miljö.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Västerås