Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet.
Mål
Deltagaren ska tillgodogöra sig grundläggande kunskap och få en introduktion till Medelhavsmatens grundpelare, unika matkultur och kombinationerna av mat och dryck.
Kursinnehåll
Introduktion till Medlhavsmatens grundpelare.
Genomgång av de olika länders unika matkultur.
Hur mat och dryck kombineras i olika delar av Medelhavet.
Genomgång av klassiska rätter.
Råvaror och smaksättning - hur skapas den typiska medelharvssmaken?
Genomgång av klassiska desserter och ostar från Medelhavet.
Hur söta och salta smaker kan balanseras med dryck.
Kursupplägg
Vi träffas digitalt vid 4 tillfällen där kursledaren blandar föreläsning med frågestunder och reflektioner. Vi använder oss av Teams, ingen nedladdning behövs och du kommer att få en länk skickad till dig innan kursstart.
Kursledare
Niklas Andersson är kursledare med fokus på medelhavsköket och viner från Italien och Spanien. Han leder studiecirklar där mat och dryck blir en upplevelse som kombinerar smak, kultur och gemenskap. Med mångårig erfarenhet av att arrangera matlagningsaktiviteter och dryckesprovningar för både företag och privatpersoner, i Sverige och utomlands, skapar han inspirerande tillfällen där deltagarna får upptäcka nya smaker och fördjupa sina kunskaper.
Niklas har en gedigen bakgrund inom vuxenpedagogik och utbildningsledning, vilket gör att varje tillfälle brukar präglas av en inkluderande och engagerande atmosfär. Som deltagare får du en möjlighet att utveckla din passion för mat och dryck i en lärande och kreativ miljö.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Västerås