Kursinnehåll
I den här kursen börjar du med att följa med trädgårdsmästaren ut i trädgårdslandet där du får en presentation om vad som odlas och du får även konkreta tips om hur du lyckas bäst med dina egna odlingar.
Trädgårdsmästaren kommer att berätta om en del grönsaker som odlas och tillsammans skördar ni en del som ni sedan tar med er in i köket där de tillagas. I köket får du under handledning av vår kock alla tips och tekniker du kan tänka dig om hur du tillagar skörden på bästa sätt. Tillsammans avsluta vi dagen med att äta det vi har tillagat.
Kursupplägg
I priset ingår råvarukostnad på 150kr per deltagare. Kursen ges under ett tillfälle á 6 studietimmar på Skillebyholm i Järna. Utbildningen sker till viss del i växthus på vackra Skillebyholm och de praktiska momenten varvas med teori på ett naturligt sätt. Ta med arbetskläder för väder och matlagning då vi kommer vara både ute och inne.
Om kursledaren: Anders Eldö har lång och gedigen erfarenhet av matlagning och restaurang. Han har erfarenheter som kock, souschef, köksmästare samt utbildare i matlagnings- och dryckeskunskap. Han har arbetat och praktiserat på restauranger både i Sverige och utomlands som i England, Tyskland, Frankrike och Färöarna som alla har gemensamt att de håller en hög kvalitetsnivå.
Han har mycket kunskap samt stort intresse och nyfikenhet i frågor rörande hållbart samhälle som socialt, ekonomiskt och miljömässigt som han gärna delar med sig av.
Att få arbeta med alla de fantastiska råvaror och livsmedel som produceras med kärlek och omtanke av odlare, uppfödare och mathantverkare på ett ekologiskt och hållbart sätt är en stor inspirationskälla och glädje för Anders.
Kursledare
Anders Eldö
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje