Kursinnehåll
Vi kommer att tillaga olika grönsaker och vilda växter/ogräs som är i säsong och absolut bäst just nu. Du kommer att lära dig om olika smaker, konsistenser och texturer som alla är viktiga för slutresultatet. Du kommer även att få veta hur man kan använda grönsaken och växten på olika sätt. Du kommer att få kunskaper om kreativ matlagning på råvaror i säsong. Tillsammans avsluta vi dagen med att äta det vi har tillagat.
Kursupplägg
I priset ingår råvarukostnad på 150kr per deltagare. Kursen ges under ett tillfälle á 3 studietimmar på Skillebyholm i Järna.
Om kursledaren: Anders Eldö har lång och gedigen erfarenhet av matlagning och restaurang. Han har erfarenheter som kock, souschef, köksmästare samt utbildare i matlagnings- och dryckeskunskap. Han har arbetat och praktiserat på restauranger både i Sverige och utomlands som i England, Tyskland, Frankrike och Färöarna som alla har gemensamt att de håller en hög kvalitetsnivå.
Han har mycket kunskap samt stort intresse och nyfikenhet i frågor rörande hållbart samhälle som socialt, ekonomiskt och miljömässigt som han gärna delar med sig av.
Att få arbeta med alla de fantastiska råvaror och livsmedel som produceras med kärlek och omtanke av odlare, uppfödare och mathantverkare på ett ekologiskt och hållbart sätt är en stor inspirationskälla och glädje för Anders.
Kursledare
Anders Eldö
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje