Att kommunicera om vetenskap och fakta

Plats Stockholm

Tankesmedjan Global Utmaning arrangerar en serie forskningsföreläsningar i samarbete med Folkuniversitetet. Alla föreläsningar behandlar hållbarhet ur ett eller flera perspektiv - ekologiskt, ekonomiskt eller socialt.

Boka kursen nu

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Vi hoppas att du förstår.

I en tid då kunskap och vetenskap ifrågasätts och förvanskas är förmågan att kommunicera om komplicerade frågor viktigare än någonsin. Som VD för Sveriges unga akademi (SUA) arbetar Anna dagligen med den utmaningen och möter såväl beslutsfattare som barn.

I den här föreläsningen delar hon med sig av sin erfarenhet och ger exempel på hur SUA arbetar för att nå ut med vetenskap och fakta på olika sätt i samhället.

Föreläsare: Anna Wetterbom är civilingenjör, disputerad inom life science med en post dok.från SciLifeLab vid Karolinska Institutet.
Hon har arbetat i gränslandet mellan forskning och samhälle i drygt tio år, bland annat på Vetenskapsrådet och regeringskansliet. Sedan 2017 är Anna VD för stiftelsen Sveriges unga akademi.

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se