Modern migränvård och nya behandlingar

Plats Stockholm

Välkommen till en föreläsning om det senaste som hänt inom migränvården och modern migränbehandling.

Boka nu

Första delen av föreläsningen kommer att handla om att migrän är det största folkhälsoproblemet av alla sjukdomar hos kvinnor under 50 års ålder och även väldigt vanligt hos pojkar och män. Som trots detta länge behandlats styvmoderligt i sjukvården. Mattias kommer att berätta om hur han och hans kollegor genom påverkan på först riksdagspolitiker och sedan regionala beslutsfattare lyckades få till en storsatsning på migränområdet i Västra Götalands-regionen. Han kommer också berätta om den så kallade Migränappen.

Den andra halvan av föreläsningen kommer att beskriva modern migränbehandling med akut medicinering, förebyggande läkemedel inklusive helt nya sådana, och inte minst hur migrän kan behandlas utan läkemedel.

Om föreläsaren
Mattias Linde är utbildad läkare sedan 1993 och är specialistläkare i neurologi sedan 2002. 2004 grundade han Cephalea Huvudvärkscentrum i Göteborg, efter många år av arbete parallellt med forskning är han numer professor i neurologi vid Institutionen för Neurovetenskap, Norges Teknisk-Naturvetenskapliga Universitet (NTNU). Han har även medverkat i SVT-programmet Fråga Doktorn.


Föreläsningen kommer även sändas live, via Zoom för er som inte bor i Stockholm eller har möjlighet att ta er till Folkuniversitetet. En länk till Zoom kommer att skickas ut ett par dagar innan föreläsningen.  

Föreläsningen genomförs i samarbete med Huvudvärksföreningen Stockholm som kommer ha representater på plats vilket ger möjlighet att ställa frågor och ta del av information.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 sep 2024 - 17 sep 2024
Tisdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tis 17 sep 2024 kl 18:00-19:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
114646
Pris
0 kr