Bokcirkel: Förstå prostatacancer

Plats Stockholm

Bokcirkeln "Förstå Prostatacancer" utgår från boken "Din guide i prostatacancers värld" utgiven av Prostatacancerförbundet. Cirkeln kombinerar föreläsningar, övningar och diskussioner i både stora och små grupper.

Boka nu

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Över 10 000 drabbas och mer än 2.000 avlider varje år. Med den här kursen får Du som anhörig, partner, kollega, vän eller ännu inte drabbad man, grunderna för att kunna ställa de rätta frågorna, fatta snabba beslut men också kunna stötta och hjälpa till. 

Innehåll och upplägg
Cirkeln är uppbyggd som en bokcirkel där vi tar vår utgångspunkt i boken ”Din guide i prostatacancers värld” utgiven av Prostatacancer förbundet. Cirkelledarens genomgångar varvas med övningar och stort utrymme lämnas för diskussioner i helgrupp eller små grupper.

Under cirkeln kommer vi att dyka ned i frågor som ”Vad är cancer?”, hur diagnosticeras den och hur skall man förstå den medicinska terminologin. Vi tar upp frågor som behandlingar, men också hur man kan leva med sin cancer samt introduktion till vårdapparaten med all dess komplexitet.

Mål och syfte
Cancer slår dessvärre ofta ned som en ”blixt från klarhimmel”. 
Det är lätt att drabbas av panik, en känsla av att livet tar slut och som meddrabbad vet man inte riktigt vad man skall göra - men så behöver det inte vara. 
Målet med den här kursen är att vara lite förberedd, ha lite ”koll på läget” innan det händer.

Förkunskaper
Denna cirkel är en introduktion till ämnet, vilket innebär att inga förkunskaper krävs. Det enda som behövs är en nyfikenhet och en vilja att lära sig. 

Material
Boken ingår i avgiften och delas ut vid första tillfället.

Cirkelledare
Sten Söderberg, drabbad 2017. Cirkeln arrangeras tillsammans med den ideella föreningen PCCenter och medlemmar från denna förening kommer också delta och stötta upp under cirkelns gång.

Är du nyfiken men inte säker på om du vill delta? Pccenter håller en informationsföreläsning den 3 september för att berätta mer om cirkeln och ta emot eventuella frågor, anmäl dig till den här: 

Kursledare

Sten Söderberg

Maria Svanberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
8 okt 2024 - 29 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tis 8 okt 2024 kl 18:00-21:00
  • tis 22 okt 2024 kl 18:00 - 21:00
  • tis 29 okt 2024 kl 18:00 - 21:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
119139
Pris
350 kr