Allt fler barn får idag en NPF-diagnos – men vad innebär egentligen en NPF-diagnos? Vad beror det ökade antalet på, och hur kan du själv påverka miljön runt ditt barn?
Tomas Ljungberg, läkare, forskare och docent i farmakologi vid Karolinska Institutet, och Helena Holmgren, kommunikatör och entreprenör, bjuder in till ett nytänkande samtal som syftar till att öka förståelsen för hur vi, genom nya perspektiv, vårt eget agerande och bemötanden, kan se på NPF-diagnostiseringen på nya sätt.
Med sina olika bakgrunder belyser de inte bara de bakomliggande orsakerna till dagens ökade diagnostisering av barn, utan presenterar även innovativa lösningar och praktiska verktyg för att använda i vardagen.
Tomas Ljungberg, läkare och forskare, förklarar vad NPF-diagnoser innebär, varför miljön är avgörande och hur små förändringar i bemötande och kommunikation kan skapa bättre förutsättningar för barnen.
Helena Holmgren presenterar en praktisk metodik som hjälper föräldrar att förstå, bemöta och kommunicera barnets behov i vardagen. Du får konkreta verktyg, strategier och övningar att prova direkt.
Föreläsningen riktar sig till dig som:
• Vill få ett nytt perspektiv på NPF-diagnostisering
• Vill förstå mer om hur du själv kan påverka ditt barns mående
• Vill få hopp om att en förändring är möjlig
Vill du fördjupa kunskaperna mer i en studiecirkel på samma tema? Läs mer här: Samspelet: om att diagnostisera barnets omgivning – i stället för barnet
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm