Vad får du ut av studiecirkeln? Genom fem inspirerande träffar får du ta del av en banbrytande metod som hjälper dig att skapa en individanpassad vardagsguide för just ditt barn. Med stöd av Johan Sundelin, familjeterapeut, arbetar vi tillsammans för att bygga en mer fungerande och positiv vardag.
Upplägg och innehåll
Genom praktisk kommunikation och tydliga strategier ger vi både er som föräldrar och barnet det stöd och de verktyg som behövs för en trygg och fungerande vardag tillsammans. Vi utforskar barnets grundläggande och individuella behov i relation till normer, identifierar stressfaktorer och ser hur vi kan minska dem. Genom kunskap, reflektion och praktiska övningar fyller vi på med energi, så att barnet får de bästa förutsättningarna att utvecklas.
Den teoretiska delen är baserad på 24 Omtankar – en samling nycklar för att förstå och bemöta barnets behov, stärka relationer och skapa en trygg och förstående miljö. Den praktiska delen går ut på att skapa en individuell guide som hjälper dig att bemöta och kommunicera ditt barns behov till omgivningen i syfte att minska vardagens stressfaktorer. Metoden är lösningsorienterad och utvecklad i samarbete med psykologer, terapeuter, kommunikatörer, pedagoger och föräldrar. Den bygger på erfarenheter från familjer som har hittat fungerande strategier för att stoppa och vända en nedåtgående spiral.
Den här kursen är för dig som
• har ett barn som inte mår bra
• vill förstå och få verktyg för att stötta ditt barn bättre,
• har ett barn med NPF-diagnos, psykisk ohälsa (hemmasittare, självskadebeteende)
• vill agera förebyggande för att skapa en stabil grund för framtiden.
Medverkande
• Johan Sundelin – familjeterapeut, psykolog, psykoterapeut och doktor i medicinsk vetenskap.
• Helena Holmgren – kommunikatör, entreprenör och initiativtagare till metodiken bakom Samspelet.
Anmäl dig idag och ge ditt barn de bästa förutsättningarna för en trygg och fungerande vardag!
Vi arrangerar även föreläsningen "Ett annat perspektiv på NPF-diagnostisering" den 1 april, missa inte den!
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm