Hållbart spelande – föreläsning och Minecraftaktivitet

Plats Jönköping

Detta är en utmärkt aktivitet för dig som vårdnadshavare som vill sätta dig in i ditt barns digitala värld och utbilda dig själv och ditt barn om vikten av att spela dator på ett hållbart sätt samt göra något roligt och utmanade tillsammans.

Boka nu

Hållbart spelande är ett projekt som är framtaget av Folkuniversitetet och Gameffect AB där syftet är att öka vuxnas kunskap och förståelse för spelande samt att öka delaktigheten i deras barns intressen. 

Lördagen den 16 november kl. 11:00-13:00 kommer barn och deras vårdnadshavare kunna ta del av föreläsningen Hållbart spelande, med delar som: vad är e-sport, speltid, hälsa, kost, träning, hur föräldrar kan påverka sitt barns spelande och även hur föräldrar kan delta i sitt barns intresse. Därefter kommer barnen att få utveckla sin pedagogiska sida genom att guida sina föräldrar i spelet Minecraft och visa dem vägen genom en spännande spelupplevelse.

OBS! Denna aktivitet är menad att vårdnadshavare ska göra tillsammans med sina barn. 

Om föreläsningen

Föreläsningen fokuserar på att informera om hur man på ett hållbart sätt kan hålla på med datorspel. Föreläsningen går igenom delar som: vad är eSport, speltid, hälsa, kost och träning, hur man som vårdnadshavare kan påverka sitt barns spelande, och mer. Föreläsningen går också igenom syftet med olika spel så att du som vårdnadshavare kan få en bättre förståelse om vad ditt barn spelar.

Deltagarna får tillgång till ett studiematerial om "hållbart spelande" samt information om hur man kan vidareutbilda sig själv inom ämnet  och träffa andra i liknande situationer genom att starta studiecirklar med andra intresserade personer.

Om aktiviteten

Spelande kan vara konstruktivt, socialt och lärande på sätt som är svåra att definiera och sätta i ord. Spel är ett enkelt verktyg att navigera miljöer som i många fall är byggda för att stimulera kreativitet och problemlösning i ett medium som inte kräver strikta regler.

Ett grundläggande moment inom spelande är barns förmåga att interagera med medspelare. För en djupare förståelse i barns intresse och förmågan att kunna konkretisera lärandet är det viktigt att som vuxen inte bara förstå spelen, men också kunna delta.

Vi vill ge era barn möjligheten att inte bara utveckla sin kommunikationsförmåga men också en pedagogisk sida där barnen guidar och tar med er till deras nöje och inlärningskurva. Låt era barn visa vägen genom en spännande spelupplevelse i Minecraft, där ni utforskar och omvandlar en värld byggd i kubikmeterstora kuber.

 

Har ni några frågor kontakta viktor.ahlgren@folkuniversitetet.se eller filippa@gameffect.se 

Kursledare

Filippa Ahlberg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 nov 2024 - 16 nov 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 16 nov 2024 kl 11:00-13:00
Studietimmar
3
Kurs-ID
117943
Pris
0 kr