Kom igång med AI för bildskapande

Plats Stockholm

Är du nyfiken på att skapa bilder med hjälp av AI? Prova på att praktiskt arbeta i ett AI-verktyg för bildskapande och lär dig hur du hanterar det samt vilka möjligheter som finns.

Boka nu

AI har revolutionerat bildskapandet genom att låta datorer generera konstverk, fotografier och grafik med en kreativitet och fantasi som varit förbehållet människor.  Idag finns flera plattformar och verktyg inom generativ AI-konst. Under denna tre kvällars kurs lär du dig att arbeta praktiskt med några av dessa. Kunskaperna kan du sedan applicera även på andra plattformar utanför kursen.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har ett intresse för bild och form och vill lära dig att praktiskt arbeta med ett AI-verktyg för bildskapande. 

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i att hantera en dator (använda mus, spara filer på bestämda ställen) samt i Windows eller macOS.

Innehåll

  • Introduktion till ämnet
  • Exempel på hur generativ AI används för att skapa konstverk, foto och grafik
  • Lär dig hur du praktiskt kommer igång med att använda ett AI-verktyg för bildskapande. Under kursen kommer du att arbeta med plattformarna Midjourney, Ideogram och Leonardo.ai. Det du lär dig kan du applicera på liknande sätt i andra verktyg
  • Funktioner och möjligheter
  • Praktisk övning med stöd av lärare

Material

Kursmaterial från läraren.

Undervisningsform

Teori varvas med praktisk övning. Kursen hålls i sal med stationära datorer (Windows). Om du föredrar att arbeta macOS kan du ta med en egen laptop. Wifi finns.

Kursledare

Gabriel Eliasson är IT-pedagog med omfattande erfarenhet. Sedan 2018 är han en mycket uppskattad kursledare på Folkuniversitetet.

Kursledare

Gabriel Eliasson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 okt 2024 - 24 okt 2024
Torsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
tor 10 okt 2024 kl 18:00-21:15
  • tor 17 okt 2024 kl 18:00 - 21:15
  • tor 24 okt 2024 kl 18:00 - 21:15
Plats
Holländargatan 38, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
120130
Pris
1775 kr