Digital bildbehandling med Photoshop grund

Plats Växjö

Med Photoshop kan du enkelt retuschera dina bilder, arbeta med effekter och efterbehandling för publikation i olika kanaler t.ex. utskrift eller webb.

Boka kursen nu

Mål

Målet är att du ska lära dig att bildbehandla dina bilder snyggare med de rätta verktygen samt ha kunskap om grundläggande begrepp.

Du bör ha god datorvana. Det krävs inga förkunskaper i programmet.

Kursinnehåll

Kursen passar dig som arbetar som till exempel informatör, redaktör, journalist eller egenföretagare. Du kommer att lära dig hur man får klarare färger, snyggare svartvitt och hur man redigerar bort oönskade detaljer.

Utöver detta får du lära dig att:
  • Frilägga foton.
  • Beskära bilder.
  • Använda markeringar.
  • Retuschera bilder.
  • Förbereda bilder för utskrift, tryck och webb.

Kursmaterial

Du får låna en dator (PC) utrustad med programmet under varje kurstillfälle.

Emelie Klasson

Emelie Klasson är digital designer och marknadsförare och har mångårig erfarenhet in-house, på byrå samt frilans.

Hon har både en teknisk och grafisk utbildning i grunden för en bred bas med kunskap för hela processen. Emelie har vid sidan av arbetet inom design och marknadsföring även hållit i kvällskurser på Folkuniversitet i närmare 8 år och väglett deltagare i deras kreativa utveckling.

Emelie Klasson

Kontakta Sanna Krizmanic