Boka med 5000 kronors early bird-rabatt på kursavgiften senast 30 november. Rabatterat pris är 23 975 kronor (ordinarie 28 975 kronor).
Mål
Målet med utbildningen är att ge dig kunskaper som behövs för att:
- Skapa databasdrivna webbapplikationer
- Skapa responsiva webbplatser
- Grundläggande förståelse för HTML och CSS
- Grundläggande förståelse för JavaScript
- Arbeta med en Apache-webbserver
- Skapa databaser och arbeta med MySQL/MariaDB
- Arbeta med backend och grundläggande förståelse för PHP
- Skapa databasbaserade kontaktformulär
- Arbeta med webbhotell
- Planera och arbeta med webbprojekt
Förkunskaper
För att kunna tillgodogöra dig utbildningen bör du ha goda kunskaper i att hantera mappar och filer i Windows- eller macOS-miljö och kunna orientera dig i Utforskaren/Filhanteraren.
Kursmoment
- HTML, Hypertext Markup Language
- CSS (Cascading Style Sheets)
- Responsiv webbdesign med Bootstrap
- Apache Webbserver
- Webbhotell och cPanel
- Webbprogrammering med PHP
- Introduktion till databaser och MySQL
- SQL (Structured Query Language)
- Hantera databaser med phpMyAdmin
- Hantera formulär via PHP och MySQL
- JavaScript
- Projektarbete: Skapa en webbshop
Litteratur och material
Digital kurslitteratur (PowerPoint-presentationer) samt ett års webbhotell säljs separat för totalt 500 kr direkt av läraren. OBS! Kurslitteraturen är obligatorisk och betalas med swish i samband med första tillfället.
Undervisningsform
Gruppen består av upp till 12 deltagare. Kursen hålls i klassrum där vi arbetar i macOS-miljö. Det mesta i de programvaror utbildningen omfattar ser likadant ut som i Windows. Om du föredrar att arbeta med en egen dator (PC/Mac) kan du använda det.
Utbildningen går en dag i veckan, på söndagar. Teoretiska genomgångar varvas med många tillfällen till praktiska övningar, vilket är stimulerande och underlättar inlärningen. Du bör också avsätta tid för hemarbete, ca 4-8 timmar per vecka.
Diplom och intyg
Diplom erhålles efter av läraren godkänt projektarbete, du behöver även ha varit närvarande minst 75% av tiden och hela kursavgiften ska vara betald.
Anmälan
Anmälan görs här via vår hemsida eller genom att ringa till kundtjänst 08-789 42 00.
Delbetalning möjlig
Fakturering och betalning av kursavgiften hanteras av Walley. I samband med anmälan online, kopplas du till Walley och kan välja mellan olika betalningsalternativ.
Anmälningsvillkor och avbokning
Folkuniversitetets allmänna anmälningsvillkor hittar du här (länk) men för denna utbildning gäller särskilda villkor vid avbokning innan kursstart:
Om du avbeställer utbildningen efter att ångerfristen löpt ut men före kursstart har du rätt till återbetalning av kursavgiften med avdrag för en avbokningsavgift på 10 % av kursavgiften, dock lägst 100 kronor. Vid avbokning av utbildningen senare än 7 dagar innan kursstart är avbokningsavgiften 50% av kursavgiften.
Citat om läraren
”Vi har en exemplariskt bra lärare. Proffsig och kompetent!”
”Mycket pedagogiskt i sitt sätt att lära ut och han har en förmåga att berätta intressant och lätt även om svårbegripliga avsnitt.”
”Mycket kunnig lärare med verklighetsförankring.”
Intervju med kursledaren
Mahmud Al Hakim berättar om utbildningen, läs här.
För mer information
Om du har frågor kring utbildningen kontakta gärna ämnesansvariga ulrika.engerstam@folkuniversitetet.se.
Kursledare
Mahmud Al Hakim
Mahmud Al Hakim är utbildad Systemerare från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm och har en pedagogisk utbildning från Lärarhögskolan i Stockholm, magisterexamen i Tillämpad Informationsteknik och har skrivit en uppsats om "Mobile Ajax" på Swedish Institute of Computer Science (SICS).
Mahmud arbetar som datakonsult sedan 2002 och jobbar i nätverk med datakonsulter, programmerare, webdesigners, fotografer, beroende på vad projektet kräver.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm